Vodiči pozor. Dnes sa bude na ceste medzi Žilinou a Prešovom presúvať nadrozmerný konvoj!
13 | 12 | 2019 I Dominik Simon

V piatok 13. decembra by sa ma na trase Hrozenkov - Drietoma – Trenčín – Žilina – Martin – Ružomberok – Liptovský Mikuláš – Poprad – Prešov presúvať nadrozmerný žeriav, ktorý smeruje k zdemolovanej bytovke v Prešove. Hranice Slovenska by mal konvoj zložený zo štyroch vozidiel prekročiť ráno, medzi 8:00 až 9:00h. Do Prešova by mal doraziť popoludní.


Mnohí vodiči plánujú cestovať zo západu na východ Slovenska. Odporúčame vybrať si trasu, ktorou spomínaný konvoj nepôjde. Ďakujeme za porozumenie aj za solidárnosť, ktorú týmto preukážete obyvateľom poškodenej bytovky. Bez tohto demolačného stroja by totiž nebolo možné realizovať búracie práce,“vyjadrila sa hovorkyňa prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová.


Prešovskí poslanci podporili sumou 71-tisíc eur rodiny po dvoch tragédiách, pomôžu aj Kolíňanom
Mesto Prešov pomôže zo svojho rozpočtu rodinám po dvoch tragických udalostiach z posledného obdobia. Vyčlenená finančná podpora v celkovej výške 71-tisíc eur sa netýka iba pomoci po výbuchu plynu na Mukačevskej ulici, ale aj po novembrovej... Čítať ďalej
12 | 12 | 2019 | SITA

Stroje majú pomôcť pri demolačných prácach na zničenej bytovke v Prešove, ktorej výbuch si vyžiadal sedem obetí.Pri hasičskom zásahu pomáhali aj záchranári, policajti, vojaci alebo horskí záchranári.V prešove je stále vyhlásená  mimoriadna situácia.Obyvatelia 69 bytov sú zatiaľ nútene evakuovaní.