Lucia Kurilovská reaguje na fašistický komentár podnetom na generálnu prokuratúru
12 | 12 | 2019 I SITA

 Žijeme vo svete sociálnych médií, na ktorých sú desiatky tisíc detí a mladistvých denne vystavovaných nenávistným komentárom. Mnohé z nich šíria xenofóbiu či rasizmus. Na facebookovej fanpage podpredsedníčky DOBREJ VOĽBY a odborníčky na spravodlivosť Lucie Kurilovskej sa objavil komentár, ktorý popiera holokaust. Takéto konanie je trestným činom, a preto podáva podnet na Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky na neznámeho páchateľa.


„Počas návštevy Múzea holokaustu v Seredi som sa opätovne presvedčila, že vždy je potrebné poukazovať na protižidovskú politiku Slovenského štátu. Prvý transport s tisíckou dievčat vo veku 14 až 22 rokov odišiel z Popradu do koncentračného tábora v Osvienčime v roku 1942. Žiaľ, domov sa ich vrátilo len sedem z nich,“ povedala pri svojej nedávnej návšteve v Seredi Lucia Kurilovská.

Zdvihnutým prstom je aj prieskum agentúry Focus z konca novembra. Z neho vyplýva, že ak by vo voľbách volili len mladí ľudia do 30 rokov, vyhrala by ĽSNS. „Táto informácia je pre mňa a rovnako aj pre mojich kolegov alarmujúca. V súčasnej dobe, viac ako kedykoľvek predtým, musíme poukazovať na nebezpečenstvo šírenia názorov spochybňujúcich holokaust,“ uviedla podpredsedníčka DOBREJ VOĽBY.

Aj na základe týchto skutočností vyzve DOBRÁ VOĽBA všetky relevantné politické strany na stretnutie v rámci okrúhleho stola, ktorého spoločným cieľom je hľadať riešenia, ako proti takýmto nebezpečným extrémistickým aktivitám postupovať a bojovať proti nim.

Táto informácia je komerčným oznámením a je odvysielaná v znení dodanom klientom bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA za jej obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá.
www.prservis.sk; email: [email protected]