Keby Greta Thunbergová prišla do Ríma, spadla by do výtlkov., tvrdí Salvini
12 | 12 | 2019 I Karolína Kristínová

Bývalý minister vnútra v Ríme ešte začiatkom decembra zorganizoval zhromaždenie s cieľom bojovať proti ľavicovému vedeniu mesta.


Matteo Salvini vyhlásil na zhromaždení, že tento mement možno považovať za základ pre opätovné získanie moci. Správu priniesol maďarský Magyar Hírlap.


Miesto konania bolo symbolické, pretože divadlo Italia, kde sa podujatie konalo, symbolizovalo plán strany čo najskôr viesť Taliansko. Večer sa zúčastnili aj predstavitelia hnutia Bratia Talianska (FdI) a Forza Italia. Zo stredopravicových strán má predošlá strana najvyššie zastúpenie v kapitálových inštitúciách.


Salvini sa vyjadril, že Rimania si zaslúžia bezpečnejšie, čistejšie a živšie mesto, ale súčasná starostka Virginia Raggi im to nedokáže zabezpečiť. Mimochodom, starostka zvíťazila vo voľbách v roku 2016 vo farbách protisystémovej strany Hnutie piatich hviezd (MS5).


"Vyhráme v Ríme  a budeme vo vláde." Sľuboval líder Ligy Severu na zhromaždení.


Podujatie sa zaoberalo aj bremenom rímskych občanov, zdĺhavou byrokraciou verejných inštitúcií, poklesom verejnej bezpečnosti, neprimeranosťou verejnej dopravy, celkovým nedostatkom likvidácie odpadu a nebezpečný  stavom verejných komunikácií.


Keď hovoríme o zúfalom stave mestských ciest, Salvini vtipne poznamenal, že ak by klimatická aktivistka Greta Thunbergová prišla do Ríma, hrozilo by jej potopenie sa do obrovských jám kvôli výtlkom na cestách.


Proti Salviniho Lige Severu protestovalo vo Florencii 40- tisíc ľudí.


Prečo svet nevie o „Anti-Grete“
Viete, že vo Švédku žije dievča, ktoré má 16 rokov a jej ciele sú opačné než Grety Thunberg? Kým Greta vystupuje v OSN a cestuje po svete, o jej rovesníčke ste zrejme ešte nepočuli. Čítať ďalej
08 | 12 | 2019 | Preklad: Redakcia HD