Fico podal sťažnosť voči obvineniu, prokurátor má vraj blízko k Sorosovi a bratislavskej kaviarni
12 | 12 | 2019 I Gabriel Matta

Predseda Smeru-SD Robert Fico podal sťažnosť na svoje obvinenie z podnecovania rasovej nenávisti. Povedal to v rozhovore pre denník Pravda v relácii Ide o pravdu.


Zaujatosť prokurátora Honza


Národná kriminálna agentúra (NAKA) predsedu Smeru-SD obvinila z hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovania k nenávisti a schvaľovania trestného činu pre jeho obhajovanie výrokov odsúdeného bývalého poslanca strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Milana Mazureka.


Fico v sťažnosti namieta zaujatosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Tomáša Honza, ktorý dal NAKA pokyn, aby sa jeho videom zaoberala.


Nezmyselné a zarážajúce obvinenie


Podľa predsedu Smeru-SD je Honz politicky zaujatý. „Dal som si preveriť informácie o prokurátorovi Tomášovi Honzovi, ktoré zverejnil Ľuboš Blaha a tie informácie sú absolútne pravdivé. Pán prokurátor je úplne blízko bratislavskej kaviarne, Sorosovi, všetkým týmto ľuďom,“ vyhlásil.


Svoje obvinenie bývalý viacnásobný premiér považuje za nezmyselné a urážajúce. „Ja som iba komentoval rozhodnutie súdu ohľadom poslanca za stranu pána Kotlebu. Povedal som, že takéto rozhodnutia súdov len zvyšujú preferencie Kotlebu, nič iné. To sa aj stalo, keďže jeho preferencie stále rastú,“ obhajoval svoje vyjadrenie Fico.