VIDEO: Dvaja Indovia boli zatknutí potom, ako ukradli 168 kilogramov cibule
11 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Dvaja muži boli zatknutí potom, ako niesli vrecia plné cibule, ktoré ukradli z pouličného stánku, uviedla polícia. Zlodeji ukradli cibuľu práve kvôli jej cene, keďže sa za poslednú dobu zvýšila až o 400 percent.


Pouličný predajca z Bombaja, Akbar Shaikh, povedal polícii, že zabalil cibuľu do 22 vriec, ktoré nechal v stánku. Keď sa vrátil nasledujúci deň, tovar bol preč. Začal sa pýtať ďalších predajcov, čo sa stalo, a dozvedel sa, že jeho cibuľu ukradol iný obchodník.

Prípad bol rýchlo vyriešený. Záber z priemyselnej kamery odhalil, že dvaja muži odchádzali s ťažkými vrecami. Pričom jeden z nich je zreteľne rozpoznateľný v zázname uverejnenom v miestnych médiách.



Príslušníci zatkli dvoch podozrivých vo veku 33 a 22 rokov. Pracovali v neďalekých hydinárňach. Celkovo muži údajne ukradli 168 kilogramov cibule, ktorá má hodnotu viac ako 21 000 rupií (268 eur).

K zločinu došlo kvôli tomu, že od jari ceny cibule prudko vzrástli o viac ako 400 percent. Dramatický nárast šokoval mnoho ľudí, čo spôsobilo "veľa zmätku medzi občanmi," prehlásil portál India Today.

Ceny sa zvýšili, pretože veľká časť plodín bola zničená koncom monzúnovej sezóny v tomto roku.

Úrady sa snažia situáciu vyriešiť tým, že importujú viac cibule, zakážu vývoz cibule a zavedú obmedzenia týkajúce sa množstva cibule, ktorú môžu maloobchodníci skladovať.

FOTO: Samovražedný bombový útok bol namierený na najväčšiu americkú základňu v Afganistane
Pred zdravotníckym zariadením Bagram, ktorá je zároveň najväčšou americkou vojenskou základňou v Afganistane, došlo k silnému výbuchu, ktorý mal za následok smrť jedného civilistu a zranil desiatky ďalších. Čítať ďalej
11 | 12 | 2019 | Marek Molnár