Strelec z ostravskej nemocnice spáchal samovraždu
10 | 12 | 2019 I SITA

Útočník, ktorý ráno spustil paľbu vo Fakultnej nemocnici Ostrava a zabil šesť ľudí, spáchal samovraždu. Česká polícia na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter krátko po 10:30 informovala, že vypátrala auto, v ktorom útočník z miesta činu ušiel. Štyridsaťdvaročný muž sa strelil do hlavy a zomrel skôr, ako polícia zasiahla.


Podľa riaditeľa ostravskej fakultnej nemocnice Jiřího Havrlanta zomreli štyria muži a dve ženy. Päť ľudí zomrelo na mieste, jeden podľahol zraneniam pri operácii. Dve z troch zranených osôb sú vo vážnom stave.

Páchateľ zaútočil na traumatológii okolo 7:00. "Prišiel do čakárne a začal strieľať na ľudí, ktorí tam čakali pred ordináciou. Keď vystrieľal zásobník, pištoľ si nabil a strieľal znovu. Údajne sa chcel zastreliť aj on sám, ale keď chcel vystreliť proti sebe, mal už prázdny zásobník. Potom z miesta utiekol," opísali prípad svedkovia pre televíziu Nova.

Na mieste zasahujú aj hasiči a záchranári. Situáciu monitoroval aj vrtuľník. Minister vnútra Jan Hamáček potvrdil, že na miesto vyslali Útvar rýchleho nasadenia. Do Ostravy mieri aj premiér Andrej Babiš.