Premiér vyjadril sústrasť v súvislosti so streľbou v Ostrave
10 | 12 | 2019 I SITA

Predseda vlády Peter Pellegrini vyjadril českému premiérovi Andrejovi Babišovi sústrasť v súvislosti so streľbou v Ostrave, pri ktorej útočník zabil šesť ľudí. Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor Úradu vlády SR. Ministerstvo zahraničných vecí nemá informáciu, že by medzi obeťami boli Slováci.


„Slovensko cíti s pozostalými obetí tohto útoku. Zraneným želá celá krajina čo najskoršie uzdravenie a čo najrýchlejší návrat do plnohodnotného života. Táto tragédia je pre nás všetkých mementom, že otázky bezpečnosti sú kľúčové pre každodenný život ľudí a musíme robiť všetko, čo je v našich silách, aby sme ich čo najviac chránili,“ uviedol Pellegrini.

Útočník v utorok 10. decembra ráno spustil paľbu vo Fakultnej nemocnici Ostrava a zabil šesť ľudí, neskôr zbraň obrátil aj proti sebe. Štyridsaťdvaročný muž sa strelil do hlavy a zomrel skôr, ako polícia zasiahla. Podľa riaditeľa ostravskej fakultnej nemocnice Jiřího Havrlanta zomreli štyria muži a dve ženy. Dve z troch zranených osôb sú vo vážnom stave.