Zápchy dlhé až 630 kilometrov: Štrajk dopravných pracovníkov dostal Paríž do logistického pekla (VIDEO, FOTO)
09 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Nahnevaní cestujúci stáli v „nekonečných“ radoch na autobusových zástavkách a preplnených staniciach metra, pretože štrajk dopravných pracovníkov spôsobil vážne prerušenie dopravy v Paríži a jeho okolí.


Pondelkové ráno v Paríži začalo dopravnou zápchou na hlavných diaľniciach v rušnom regióne Île-de-France, ktorá má dĺžku viac ako 630 kilometrov.

Štrajk bol vyvolaný pracovníkmi štátnej železničnej spoločnosti SNCF a skupiny RATP (spoločnosti, ktoré poskytujú autobusovú a električkovú dopravu v Paríži).



Pracovníci začali štrajkovať vo štvrtok kvôli kontroverznej dôchodkovej reforme. Miestne médiá informovali o „nekonečných“ radoch na vlakových staniciach, kde ľudia zúfalo „zaútočili“ na niekoľko autobusov, ktoré boli zrušené kvôli štrajku.



Metro bolo zaplavené obrovským davom ľudí, ktorí sa pokúšali dostať do rušných vlakov. Chaotická atmosféra vyvolala napätie a konfrontácie medzi ľuďmi, ktorí sa snažili dostať do práce.





„Neexistuje spôsob, ako sa dostať na vlak v metre. Sú tu len ľudia, ktorí sa navzájom tlačia," povedal jeden z cestujúcich pre televíziu BFM.



Protivládni demonštranti tiež pridali benzín do ohňa tým, že postavili barikády a blokovali niekoľko autobusových terminálov. Neskôr ich rozoštvala polícia.



FOTO: Švédsky policajný robot zneškodnil bombu, ktorá bola položená pred reštauráciou
Polícia v švédskom meste Eksjo dostala v pondelok správu o podozrivom predmete pred reštauráciou, do akcie bol okamžite nasadený policajný robot, ktorý je určený na zneškodňovanie bômb. Čítať ďalej
09 | 12 | 2019 | Marek Molnár