Na pomoc obyvateľom, ktorých postihla tragédia, sa vyzbieralo zatiaľ 1,4 milióna eur
09 | 12 | 2019 I SITA

Na účet, ktorý zriadilo mesto Prešov na pomoc obyvateľom po piatkovom výbuchu v bytovke, poslali ľudia vyše 1,4 milióna eur. Agentúre SITA to potvrdil hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.


Dodáva, že pracovníci mesta intenzívne pracujú na tom, aby bol účet stransparentnený. Mesto Prešov na sociálnej sieti informuje, že momentálne majú „kompletne plné stavy“ a nateraz nie je potrebné nosiť ďalšiu materiálnu pomoc.

Vyzýva tiež, aby si obyvatelia dotknutých bytoviek, ktorí potrebujú materiálnu pomoc, prišli potrebné veci vyzdvihnúť dnes do 16:00 do budovy Územného spolku Slovenského Červeného kríža na Jarkovej 45 v Prešove.

Ministerstvo financií informovalo, že dnes uvoľnilo vládou schválený milión eur na riešenie mimoriadnej situácie po výbuchu. Poslanci Košického samosprávneho kraja schválili pre Prešov nenávratný príspevok 100-tisíc eur.

Výbuch plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove má zatiaľ sedem potvrdených obetí. Jedna osoba je stále nezvestná. Na mieste zasahovalo takmer 90 profesionálnych a 29 dobrovoľných hasičov s použitím 40 kusov hasičskej techniky. V Prešove je vyhlásená mimoriadna situácia.