Kotlebovci chceli organizovať stretnutie v DK Lúky, Petržalka im odmietla prenajať priestory
09 | 12 | 2019 I SITA

Kotlebovci chceli v utorok 10. decembra o 17:00 zorganizovať stretnutie s občanmi v Dome kultúry (DK) Lúky v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Mestská časť stretnutie zatrhla zrušením prenájmu priestorov pre stretnutie kotlebovcov s občanmi.


Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa Petržalky Mária Halašková. Ako ďalej informovala, Petržalka má informácie, že sa charakter stretnutia po zrušení nájmu má zmeniť. Mestská časť preto požiadala o pomoc mestskú políciu. Tá bude v utorok 10. decembra v čase od 16:00 do 18:00 na Vígľašskej ulici dohliadať na verejný poriadok.

"O tom, že sa v DK Lúky bude konať táto akcia sa Petržalka dozvedela až z propagačných materiálov a informácií uvedených na stránkach ĽS Naše Slovensko," vysvetlila Halašková. Zmluvu o prenájme priestorov DK Lúky uzavreli s fyzickou osobou, ktorá neuviedla, že ide o prenájom "na propagáciu extrémistickej a fašizmus propagujúcej politickej strany," uviedla Halašková s tým, že akcie propagujúce fašizmus a extrémizmus mestská časť Petržalka kategoricky odmieta.

Na stretnutí mal byť podľa petržalských okresných predsedov za Progresívne Slovensko a SPOLU Petra Koupila a Pavla Škápika prítomný aj bývalý poslanec Národnej rady SR Milan Mazurek. Podľa nich je neprijateľné, aby sa takéto stretnutie konalo v priestoroch, kde sa neraz organizovali podujatia pripomínajúce hrôzy fašizmu z obdobia druhej svetovej vojny.