Filipíny majú záujem o kúpu najrýchlejšej nadzvukovej rakety na svete, ktorá bola vyvinutá Ruskom a Indiou
09 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Filipíny sa chystajú stať prvým cudzím štátom, ktorý získa, najrýchlejšiu nadzvukovú raketu na svete BrahMos, ktorú spoločne vyvinuli India a Rusko.


"Pokiaľ ide o filipínsku armádu a jej dopyt po rakete BrahMos, tak to je hotový obchod," uviedol informovaný zdroj v rozhovore pre Hindustan Times.

"Teraz je to všetko o cenových rokovaniach a dúfame, že dohoda bude dokončená budúci rok," dodal zdroj.

Zdroj tiež uviedol, že Naí Dillí môže Manile ponúknuť prednostnú pôžičku na nákup a cena sa určí podľa toho, koľko rakiet Filipíny kúpia.

Filipínska armáda v októbri potvrdila svoj záujem o kúpu rakiet na posilnenie pobrežnej obrany krajiny.

Raketa BrahMos bola vyvinutá spoločne Indiou a Ruskom a je opísaná, ako najrýchlejšia nadzvuková raketa na svete. Okrem pozemnej verzie môže byť vypustená aj z lietadla, lode alebo ponorky. Jeho modernizovaný model má údajne dosah až 500 km

Naí Dillí minulú jar úspešne otestovalo raketu z lietadla Su-30. Na jeseň nasledovali testy pozemných a lodných verzií, pričom všetky dopadli úspešne.

Moskva prezbrojí všetky svoje severné flotily so systémami S-400
Protilietadlový pluk ruskej severnej flotily bude v najbližších rokoch vyzbrojený najmodernejšími systémami protivzdušnej obrany S-400, aby sa vytvorila protiraketová kupola, schopná zmariť akýkoľvek útok nepriateľov, uviedlo ruské... Čítať ďalej
09 | 12 | 2019 | Marek Molnár