Čaputová dala do Prešova 5 tis. EUR. Na svoje dúhove osvetlenie 100 krát viac.
09 | 12 | 2019 I Peter Bachan

Na dúhové osvetlenie prezidentského paláca išlo 570 tisíc eur. Na pomoc rodinám v Prešove poslala Čaputová 5 tisíc eur.


Pred pár týždňami, po dvoch mesiacoch prác, odhalili prerobenú fasádu a osvetlenie prezidentského paláca, ktoré stálo 570-tisíc eur. Informuje o tom denník SME. Po novom je osadené priamo na budove národnej kultúrnej pamiatky. Palác bude osvetlený zo všetkých strán vrátane strechy a počas štátnych sviatkov môže žiariť farbami slovenskej trikolóry.


Vianočnému osvetleniu, na prezidentskom paláci, ktoré od čias prezidenta Rudolfa Schustera v zime lemovalo obrysy budovy tak bude koniec. Podľa hovorcu prezidentky, jednou z predbežných úvah je, že počas štátnych sviatkov by mohol byť palác nasvietený vo farbách trikolóry. Na zdieľané fotografie na ktorých bol palác nasvietený dúhovými farbami reagoval, že išlo len o skúšku a takto palác osvetlený nebude. Osvetlenie za 570-tisíc eur dodala firma Bellatrix z Košíc.


Skutok sa stal! A cirkus politikov som čakal, reaguje policajný prezident
Vyšetrovateľ NAKA obvinil 5. decembra Roberta F. z trestných činov hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Voči bývalému prezidentovi a predsedovi strany Za ľudí Andreja K. padlo obvinenie v súvislosti s kauzou okolo jeho firmy KTAG 6.... Čítať ďalej
08 | 12 | 2019 | Imrich Kovačič / SITA

Prezidentská kancelária sa buchla po vrecku behom pár týždňov ešte raz. A to keď priložila pomocnú ruku na pomoc poškodeným po výbuchu plynu v obytnom dome v Prešove. Prezidentka podporila oficiálnu zbierku v Prešove 5-tisíc eurami a ponúkla ubytovanie postihnutým rodinám, ktoré by cez vianočné sviatky mohli bývať v prezidentskom zariadení v Tatranskej Javorine.


Rodinám pomôže aj Prešovský samosprávny kraj. Na pondelkové zastupiteľstvo majú prichystaných 50-tisíc eur, ktoré vlejú do nadácie na podporu rodiny a v krátkom čase na to bude zasadať správna rada, ktorá tieto finančné prostriedky rozdelí hlavne pre rodiny, ktoré sú postihnuté touto katastrofou.


Slovensko nie je sociálny štát
K najostrejšej výmene názorov medzi Andrejom Kiskom a Petrom Pellegrinom vo včerajšej diskusnej relácii Na telo prišlo vo chvíli, keď exprezident vyhodil premiérovi na oči, že Slovensko nie je sociálny štát. A hoci Peter Pellegrini očividne... Čítať ďalej
09 | 12 | 2019

Mesto Prešov má už v pondelok dostať milión eur, o ktorom rozhodla vláda hlasovaním. Potvrdil to premiér Peter Pellegrini a vláda je pripravená túto sumu v prípade potreby navýšiť.


Mesto Prešov zverejňuje číslo účtu, na ktoré môžu ľudia prispieť pre občanov postihnutých tragickým výbuchom na Mukačevskej ulici.


Číslo účtu: SK90 7500 0000 0040 0859 1229
Variabilný symbol:  6122019