VÝBUCH: V prešovskej nemocnici sú po piatkovej tragédii hospitalizovaní traja ľudia
08 | 12 | 2019 I SITA
Na chirurgii je hospitalizovaná jedna pacientka, na pediatrii matka s dieťaťom

Vo Fakultnej nemocnici J. A. Reimana v Prešove zostáva po piatkovom výbuchu plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici naďalej jedna pacientka na oddelení úrazovej chirurgie a matka s dieťaťom na oddelení pediatrie. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková, všetci sú mimo ohrozenia života. „Jedného muža sme už z nemocnice prepustili,“ uviedla.

Dodala, že od nešťastnej udalosti ošetrili zdravotníci v prešovskej nemocnici 17 pacientov, medzi nimi bol aj jedn z hasičov. „Našťastie išlo prevažne o ľahké poranenia. Naďalej sú k dispozícii aj naše interné ambulancie, kam si chodia chronickí pacienti z dotknutého paneláku predpisovať potrebné lieky,“ dodala Cenková.

Požiar, ktorý vznikol v piatok 6. decembra po výbuchu plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove, má zatiaľ sedem potvrdených obetí. Jedna osoba je stále nezvestná. Požiar sa podarilo úplne uhasiť v sobotu 7. decembra o siedmej hodine. Na mieste zasahovalo takmer 90 profesionálnych a 29 dobrovoľných hasičov s použitím 40 kusov hasičskej techniky. V Prešove je vyhlásená mimoriadna situácia.

VÝBUCH: Krajský vyšetrovateľ obvinil tri osoby a navrhol ich väzobné stíhanie
08 | 12 | 2019 | SITA