VIDEO: Pri požiari v továrni v Naí Dillí bolo zabitých najmenej 43 ľudí
08 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Viac ako 40 ľudí bolo zabitých pri požiari, ktorý vypukol v továrni v Naí Dillí, pričom uväznil desiatky robotníkov vo vnútri horiacej budovy. Na miesto bolo okamžite vyslaných niekoľko hasičských jednotiek v snahe uhasiť požiar.


Oheň vypukol v skorých nedeľných hodinách, okolo 5:30 miestneho času, práve keď niekoľko desiatok pracovníkov spalo vo výrobnej budove v oblasti Aanaj Mandi neďaleko centra mesta Naí Dillí. V budove sa oheň rýchlo rozšíril a mnoho robotníkov bolo vystavených dymu a zúriacim plameňom.



"Oheň siahal až do výšky 182 metrov. Vo vnútri bol veľká tma. Je to továreň, v ktorej sa vyrábali školské tašky, fľaše a iné produkty," uviedol denník Times of India.

Budova sa nachádza v oblasti s trhmi a obilninami. Niektoré miestne média naznačujú, že budova nebola vybavená hasiacimi prístrojmi.

Z budovy bolo zachránených približne 50 ľudí, ktorí boli odvezení do rôznych nemocníc.

V Nairobi sa zrútila šesťposchodová obytná budova
V kenskom hlavnom meste Nairobi sa v piatok zrútila šesťposchodová obytná budova, v ktorej zomreli najmenej traja ľudia. Ďalší sú uväznení pod troskami. Miestny policajný šéf Philip Ndolo uviedol, že zachránili 21 ľudí, osem previezli do... Čítať ďalej
06 | 12 | 2019 | SITA