Skupina moslimov zbila a okradla kresťanského kazateľa v Nórsku. Tiež mu hrozili, že ho zabijú, ak nekonvertuje na islam
08 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Kresťan, ktorý kázal v uliciach nórskeho mesta, bol zbitý a okradnutý potom, čo ho napadla skupina moslimov. Hrozili mu tiež smrťou, ak nekonvertuje zo svojho náboženstva na islam.


Roar Flottum kázal a modlil sa za chorých v nórskom meste Trondheim, keď ho oslovili štyria moslimskí muži. Podľa Flottuma ho skupina požiadala, aby išiel s nimi a pomodlil za priateľa, ktorý mal zranenú nohu. Namiesto toho ho priviedli na odľahlý dvor a následne na to ho odtlačili do pivnice. Potom, čo ho zbili a okradli, mu údajne aj hrozili smrťou, ak sa sa nevzdá svojho náboženstva a nekonvertuje na islam.

"Chceli, aby som povedal pár slov v arabčine," povedal kňaz v rozhovore pre miestne médiá. "Bol som vystrašený a vlastne som si myslel, že ma zabijú, pretože hovorili, že majú nôž a nechceli svedkov."

Flottum okamžite po incidente išiel na políciu, aj napriek tomu, že bol upozornený, aby neoznámil tento incident úradom. V príspevku na Facebooku nórsky občan uviedol, že neutrpel žiadne vážne zranenia, ale bol okradnutý o 10 000 korún (približne 1 000 dolárov). Kňaz tiež dodal, že moslimskí muži boli k nemu zo začiatku veľmi milí, a že „nemohol uveriť, že ho oklamú“.

Podľa počiatočných správ polícia neidentifikovala žiadnych podozrivých, ale dúfajú, že ich odhalia na bezpečnostných kamerách, ktoré sa nachádzajú v tejto oblasti.

VIDEO: Pri požiari v továrni v Naí Dillí bolo zabitých najmenej 43 ľudí
Viac ako 40 ľudí bolo zabitých pri požiari, ktorý vypukol v továrni v Naí Dillí, pričom uväznil desiatky robotníkov vo vnútri horiacej budovy. Na miesto bolo okamžite vyslaných niekoľko hasičských jednotiek v snahe uhasiť požiar. Čítať ďalej
08 | 12 | 2019 | Marek Molnár