FOTO: Hongkonská polícia pri raziách objavila viac ako 100 zbraní, ktoré súvisia s „vytváraním chaosu“
08 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Polícia pri nájazdoch v Hongkongu zabavila strelné zbrane spojené s masívnymi demonštráciami. Muži zákona objavili poloautomatickú pištoľ, muníciu, nože a dokonca aj katanu.


Hongkonská polícia uskutočnila razie v nedeľu, keď sa mestské jednotky pripravovali na ďalšiu vlnu demonštrácií. Po nájazdoch našli policajti rakúsku pištoľ Glock a štyri zásobníky, z ktorých tri boli plné - v celkovom počte to bolo 105 nábojov.



Glock je obzvlášť cenená zbraň policajnými a bezpečnostnými silami na celom svete pre jej jednoduchosť, univerzálnosť a palebnú silu. Jej rôzne verzie sú tiež jednou z najpredávanejších strelných zbraní na civilnom trhu.

Polícia tiež zabavila množstvo nožov s úzkymi čepeľami a exkluzívny japonský meč katana. Medzi dalšími zabavenými predmetmi sa nachádzalo napríklad aj deväť obuškov a fliaš slzného spreja.

V komentári k tomuto objavu vedúci predstaviteľ Lee Kwai-Wa byhlásil, že existuje skupina vzbúrencov, ktorí „plánovali použiť zbrane na vytvorenie ešte väčšieho chaosu počas demonštrácie a neskôr napadnúť políciu“.

Skupina moslimov zbila a okradla kresťanského kazateľa v Nórsku. Tiež mu hrozili, že ho zabijú, ak nekonvertuje na islam
Kresťan, ktorý kázal v uliciach nórskeho mesta, bol zbitý a okradnutý potom, čo ho napadla skupina moslimov. Hrozili mu tiež smrťou, ak nekonvertuje zo svojho náboženstva na islam. Čítať ďalej
08 | 12 | 2019 | Marek Molnár