Prezident Tatárskej republiky Minnichanov prijal pozvanie predsedu parlamentu Danka na Slovensko
07 | 12 | 2019 I SITA

 Osobná iniciatíva šéfa parlamentu Andreja Danka o rozvoj vzťahov a spolupráce s Ruskou federáciou opätovne prináša výsledky. Tatarsko navštívil ešte začiatkom júla v rámci viacdňovej pracovnej cesty, počas ktorej ho sprevádzali aj poprední slovenskí podnikatelia.


„Môžem hrdo konštatovať, že naši podnikatelia sa mobilizujú a využívajú obchodné príležitosti, ktoré im ruský trh ponúka. Som veľmi rád, že po mojej návšteve tohto regiónu a absolvovaní tamojšieho biznis fóra, môžem na Slovensku onedlho privítať prezidenta Tatárskej republiky, pána Rustama Minnichanova,“ opísal predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Tatárska hlava štátu pricestuje na Slovensko už o pár dní, a to 10. decembra.

Predmetom diskusie má byť rozvoj regionálnej spolupráce či oblasti cestovného ruchu. „K dnešnému dňu registrujeme viac ako 30 dohôd subjektov Ruskej federácie so SR. Som rád, že práve Tatársko, ako jeden z najdynamickejšie sa rozvíjajúcich ruských regiónov, má perspektívu významne prispieť k tejto pozitívnej tendencii,“ vysvetlil šéf parlamentu.

Zároveň zdôraznil, že štatistiky vzájomného obchodu neustále rastú, ale aj napriek tomu je potrebné, posilňovať kooperáciu medzi štátmi. „Oceňujem priebeh a výsledky mojej júlovej návštevy v Kazani, keď som absolvoval obsažné rokovania s viacerými predstaviteľmi Tatárska. Som rád, že aj my ponúkneme možnosť zúčastniť sa obdobného obchodného Tatársko – Slovensko. Znova sa jej zúčastnia podnikatelia z oboch strán,“ uzavrel Andrej Danko.

Táto informácia je komerčným oznámením a je odvysielaná v znení dodanom klientom bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA za jej obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá.
www.prservis.sk; email: [email protected]