Národná diaľničná spoločnosť nakúpi vozdilo na čistenie žľabov a kanalizácie v tuneloch za 968 tisíc eur bez DPH
07 | 12 | 2019 I SITA

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) nakúpi nové vozidlo na čistenie štrbinových žľabov a ležatej kanalizácie v tuneloch za 968,2 tisíca eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Zákazku na pätnásť rokov zadala spoločnosti KA-BE, s. r. o., Žilina, ktorá vo verejnej súťaži predložila najnižšiu cenu.


Vyplýva to z výsledku tendra vo Vestníku verejného obstarávania, vyhláseného v máji tohto roka, pričom predpokladaná hodnota za dodanie vozidla bola 990 tisíc eur bez DPH. Kritériom na vyhodnotenie ponúk bola cena. Druhú ponuku v tendri predložila česká spoločnosť AWP, s. r. o., Osnice - Jesenice u Prahy, v informácii o výsledku vyhodnotenia ponúk nie je údaj o výške jej ponuky.

Diaľničiari vybrali firmu Ka-BE cez dve verejné súťaže aj za dodávateľa ďalšej techniky spolu za 5 miliónov eur bez DPH. Nový vysokotlakový čistič na automobilovom podvozku na umývanie a zdrsňovanie povrchov ciest a na odstraňovanie vodorovného dopravného značenia bude stáť 1,86 milióna eur bez DPH. Predpokladaná cena tejto zákazky s lehotou dodania osemnásť mesiacov bola 1,9 milióna eur bez DPH.

Štyri nové vysokotlakové kanálové čističe na automobilovom podvozku s lehotou dodania pätnásť mesiacov majú hodnotu 3,14 milióna eur, pričom odhadované náklady boli 3,2 milióna eur bez DPH. Kanálový čistič je špeciálne technologické čistiace vozidlo so zameraním hlavne na čistenie štrbinových žľabov a ležatej kanalizácie s recykláciou odpadovej vody.

Oba tieto tendre boli vyhlásené v máji a júli tohto roka, druhú ponuku v nich predložila firma AWP. V prvej súťaži ju NDS vylúčila z dôvodu, že nedoručila vysvetlenie, resp. doplnenie ponuky v určenej lehote.

Za vypracovanie projektovej dokumentácie dopravného značenia na štyri roky má NDS zaplatiť 557,6 tisíca eur namiesto pôvodne odhadovaných 650 tisíc eur bez DPH. Vo verejnej súťaži, zverejnenej v marci 2019 a rozdelenej na päť častí podľa regiónov, vybrali dvoch dodávateľov, keď v každej časti tendra predložilo ponuky päť uchádzačov.

"Predmetom zákazky je vypracovanie projektovej dokumentácie dopravného značenia (dočasného, trvalého) na existujúcich úsekoch diaľnic, rýchlostných ciest a ciest I. triedy v správe a majetku Národnej diaľničnej spoločnosti, a.s. ako aj súvisiacich a nadväzujúcich komunikácií, napríklad, cesty II., III. triedy, miestne komunikácie," oznámila NDS.

Skupina spoločností HAKOM, s. r. o., Martin, Tichý, s. r. o., Varín a Cestprojekt, spol. s r. o., Bratislava uspela v štyroch častiach zákazky - v regióne Bratislava s ponukou 163,4 tisíca eur (predpokladaná cena 190 tisíc eur), v regióne Žilina za 129,1 tisíca eur (150 tisíc eur), v regióne Liptov za 129 tisíc eur (150 tisíc eur) a v regióne Galanta za 67,6 tisíca eur (80 tisíc eur). Spoločnosť Dopravoprojekt, a. s. Bratislava získala časť zákazky v regióne Zvolen - Košice za 68,4 tisíca eur (80 tisíc eur). Všetky ceny sú uvedené bez DPH.