Hasiči prehľadali celú budovu, predpokladaný počet obetí tragédie je osem
07 | 12 | 2019 I SITA

Hasiči predpokladajú, že počet obetí na mieste nešťastia bytového domu v Prešove je celkovo osem. Potvrdených a nájdených je nateraz sedem z nich. Agentúru SITA o tom informoval Peter Kovalík z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove. Dodáva, že hasiči prehľadali všetky poschodia a nenašli žiadne ďalšie obete výbuchu a následného požiaru na Mukačevskej ulici v Prešove.


Policajný zbor hasičov informoval, že posledná nezvestná osoba sa mala nachádzať na 12. poschodí. Zmienené poschodie bolo najviac zasiahnuté detonáciou a následným intenzívnym požiarom.

„Celkovo teda predpokladáme, že počet obetí na mieste nešťastia je osem, potvrdených a nájdených sedem,“ uviedol Kovalík. Doplnil, že hasičský a záchranný zbor bude pokračovať v činnosti na základe požiadaviek krízového štábu a policajného zboru.

Na mieste zasahovalo takmer 90 profesionálnych a 29 dobrovoľných hasičov s použitím 40 kusov hasičskej techniky. „Zásah prebiehal celú noc, lokalizácia požiaru bola nahlásená veliteľom zásahu pred polnocou 6.12.2019, pred siedmou hodinou ráno ohlásil likvidáciu požiaru. Príčina jeho vzniku je v štádiu vyšetrovania“, uvádza HaZZ v stanovisku. Na pomoc boli vyslaní aj psychológovia.