Akadémia Policajného zboru otvorí v stredu svoje dvere verejnosti
07 | 12 | 2019 I SITA

Akadémia Policajného zboru v Bratislave otvorí svoje dvere verejnosti. Ako sa ďalej uvádza na internetovej stránke školy, podujatie sa uskutoční v stredu 11. decembra. Od 9:00 budú môcť záujemcovia v aule získať informácie o akadémii a prijímacom konaní na školský rok 2020/2021.


Od 13:00 si návštevníci budú môcť prezrieť priestory univerzity, externý športový areál alebo kriminalistické polygóny. Záujemcovia budú mať takisto možnosť pozrieť si ukážky bojových umení a sebaobrany.

Akadémia Policajného zboru v Bratislave je štátna vysoká škola, zabezpečujúca vzdelávanie a výchovu príslušníkov Policajného zboru a ďalších bezpečnostných služieb. Poslaním akadémie je najmä pripravovať vysokoškolsky kvalifikovaných príslušníkov Policajného zboru a pracovníkov pre odborné pracoviská Ministerstva vnútra SR a ďalších štátnych a neštátnych bezpečnostných služieb.

Hlavnými študijnými odbormi na akadémii sú bezpečnostno-právna ochrana osôb a majetku a bezpečnostno-právne služby vo verejnej správe. Partnerskými školami Akadémie Policajného zboru v Bratislave v rámci programu Erasmus+ sú napríklad Policejní akademie České republiky v Prahe, Univerzita obrany v Brne, Estonian Academy of Security Sciences v Talline, Polizeiakademie Niedersachsen v Nemecku alebo The Police Academy of the Netherlands v Holandsku.