Úprimnú sústrasť pozostalým po obetiach výbuchu vyjadrili ministri, politici aj arcibiskup
06 | 12 | 2019 I SITA

 Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko (SNS) sa modlí za všetkých, ktorých výbuch bytovky v Prešove postihol a poprosil ministra obrany Petra Gajdoša (SNS) o pomoc. Výbuch plynu v jednom z bytov v Prešove si vyžiadal päť obetí a viac ako 40 zranených. Po tragédii vyjadrili úprimnú sústrasť ministri, politici a arcibiskup.


Gréckokatolícky prešovský arcibiskup Ján Babjak vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým a pri príležitosti fatimskej soboty, bude sláviť 7. decembra svätú liturgiu za všetky obete nešťastia. Agentúru SITA o tom informovalo Informačné stredisko Prešovskej archieparchie.

„Nakoľko sa vraciam zo zahraničia do Prešova, so všetkými, ktorých sa táto udalosť dotkla, som zjednotený v modlitbách a na miesto nešťastia som vyslal kňazov z miestnej farnosti, aby boli všetkým k dispozícii“ reagoval na tragédiu.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky Ján Richter (Smer-SD) vyjadril rodinám obetí nešťastia úprimnú sústrasť a zriadil v Prešove Centrum sústredeného sociálneho zabezpečenia.

Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár bol v čase nehody v Prešove. „Celé mesto je na nohách, všetky záchranné zložky sú na mieste! Chcem vyjadriť veľkú spolupatričnosť všetkým rodinám z tohto bytového domu,“ uviedol vo svojom profile na sociálnej sieti a vyzval celý národ na zomknutie sa.

Bývalý prezident a predseda strany Za ľudí Andrej Kiska vyjadril úprimnú sústrasť a požiadal vládu, aby v maximálnej miere pomohla všetkým, ktorých výbuch akokoľvek zasiahol.

Plyn podľa hasičov vybuchol v jednom z bytov v Prešove krátko pred 12:15. Nešťastie si doposiaľ vyžiadalo päť obetí a viac ako 40 zranených. Prešovská primátorka vyhlásila v meste mimoriadnu situáciu. Prísť sa chystajú aj premiér Peter Pellegrini (Smer-SD), ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD), ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská a minister obrany Peter Gajdoš.