Sme rodina chce pomôcť ženám pred dôchodkom
06 | 12 | 2019 I Peter Bachan

Posledná naplánovaná parlamentná schôdza sa skončila. Pre poslancov však všetko ešte len začína. Pred sebou majú necelé tri mesiace na to, aby presvedčili voličov.


Za sebou majú štyri roky práce v parlamente. Poslankyňu Sme rodina Petru Krištúfkovú, ktorá prežila v Národnej rade svoje prvé volebné obdobie, prepadla po skončení rokovania nostalgia. So svojimi pocitmi sa podelila na sociálnej sieti.

Bol to posledný deň poslednej schôdze pred voľbami. Prinútilo ma to, urobiť takú vlastnú rekapituláciu práce, pomoci a návrhov, ktoré som predkladala počas 4 rokov. Niektoré dnes už reálne pomáhajú a všetky ostatné sú pripravené v šuflíku na opätovné podanie po voľbách,“ prisľúbila poslankyňa.

Pracovný rok v parlamente zavŕšila podaním na ústavný súd v súvislosti so zastropovaním dôchodkového veku. Podľa Sme rodina nedošlo k odstráneniu nespravodlivosti voči ženám narodeným v rokoch 1958 – 1960, ktorá vznikla nesprávnym výpočtom veku odchodu do dôchodku. Pre tento krok sa podľa Krištúfkovej rozhodli preto, že nebol dodržaný ústavný princíp, ktorý hovorí o odpočte šiestich mesiacov za každé vychované dieťa. Upozorňuje, že problém sa dotkne asi 100-tisíc žien.

Kollár už má hotovú kandidátku. V prvej desiatke je aj známy komunálny politik
Prípravy na parlamentné voľby vrcholia. Politické strany finišujú so zostavovaním kandidátnych listín. Tie musia všetci odovzdať najneskôr 1.decembra tohto roku. Medzi prvými predstavilo svoju kandidátku aj hnutie Sme rodina Borisa Kollára.... Čítať ďalej
27 | 11 | 2019 | Peter Bachan


Dostala som od nich nádhernú kyticu a fantastický pocit spolupatričnosti a sily žien,“ uviedla poslankyňa na facebooku a uzavrela pomyselne toto volebné obdobie.

Od dnešného dňa začína pre ňu aj ostatných poslancov ďalšia etapa. „Tou je predvolebná kampaň a výjazdy po Slovensku. Jednu už mám za sebou, pred 4 rokmi a spomínam na ňu s pokorou a vďakou. Pretože nás dostala do parlamentu, čo mi dalo priestor bojovať za dobré veci,“ dodala Krištúfková.