Prezidentka podporila zbierku sumou 5 000 eur, rodinám postihnutým tragédiou ponúka aj ubytovanie
06 | 12 | 2019 I SITA

Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová podporila oficiálnu zbierku pre občanov postihnutých tragickým výbuchom v Prešove sumou 5 000 eur a ponúkla aj ďalšiu pomoc rodinám postihnutých nešťastím.


Niektorým rodinám, ktoré pri nešťastí v Prešove prišli o strechu nad hlavou, Čaputová ponúka možnosť bývať cez vianočné sviatky v ubytovacom zariadení prezidentskej kancelárie v Tatranskej Javorine. Agentúru SITA o tom informoval jej hovorca Martin Strižinec.

„Po telefonáte s primátorkou Prešova Andreou Turčanovou aj s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD), vítam iniciatívu, aby vláda vyčlenila ďalšie finančné prostriedky do rozpočtu mesta. Nešťastie v Prešove bolí o to viac, že sa blížia Vianoce a verím, že pomoc, ktorá sa do Prešova dostáva a dostane, pomôže postihnutým rodinám aspoň sčasti zmierniť smútok a prežiť sviatky dôstojne,“ uzavrela v stanovisku prezidentka.

Plyn podľa hasičov vybuchol v jednom z bytov v Prešove krátko pred 12:15. Nešťastie si doposiaľ vyžiadalo päť obetí a viac ako 40 zranených. Prešovská primátorka vyhlásila v meste mimoriadnu situáciu. Na miesto tragédie prišli aj premiér Peter Pellegrini, ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD), ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská a minister obrany Peter Gajdoš (SNS).

Mesto Prešov zverejnilo číslo účtu, na ktoré môžu ľudia prispieť pre občanov postihnutých tragickým výbuchom. Číslo transparentného účtu je SK90 7500 0000 0040 0859 1229, variabilný symbol: 6122019.