Joshua schudol a chce knokautovať Ruiza. O krásne opasky nechcem prísť, vraví Američan
06 | 12 | 2019 I SITA

Britský boxer Anthony Joshua vyzve Američana mexického pôvodu Andyho Ruiza v súboji o prinavrátenie majstrovských opaskov organizácii WBA, IBF a WBO v ťažkej váhe podstatne ľahší ako v minulosti. Na piatkovom oficiálnom vážení v dejisku súboja saudsko-arabskom Rijáde mal Joshua 107,5 kg, čo je o 5 kg menej ako vážil počas ich vzájomného júnového súboja v New Yorku. V porovnaní s tým Ruiz váži o 7 kg viac ako v júni, momentálne sa dostal na 128 kg.


"Je to veľký chlapec, je tak? Ale ja sa ho nebojím. Bude to dobrý zápas a myslím si, že sa skončí knokautom. Mal som čas na premýšľanie a urobil som nejaké zmeny. Som pripravený udierať ako keď kôň kope dozadu. Chcem získať späť majstrovské opasky," uviedol Anthony Joshua. Ruiz je očividne ťažší z oboch súperov, ale tiež hovorí o zlepšení kondície aj formy oproti júnovému súboju."Sen som si už splnil, ale o tie krásne opasky rozhodne nechcem prísť. Viem, že súper bude veľmi motivovaný a bude ma chcieť zložiť. Ja sa budem snažiť zabrániť mu v tom," skonštatoval Ruiz.

Aktéri sobotňajšej odvety v 15-tisícovej Diriyah Arene v Rijáde si rozhodne nemôžu sťažovať na nedostatočné finančné ocenenie. Súboj medzi americkým obhajcom Andym Ruizom a jeho britským vyzývateľom Anthonym Joshuom má byť štvrtý najštedrejšie dotovaný súboj histórie v profiringu. Podľa britského periodika Daily Mail je v hre 98 miliónov amerických dolárov, z toho Joshua bez ohľadu na víťazstvo či prehru zinkasuje 66 miliónov libier.

Júnový súboj oboch týchto pästiarov v newyorskej Madison Square Garden sa skončil prvotriednou senzáciou, keďže Joshua utrpel prvú prehru v kariére obsahujúcej 22 duelov. Američan mexického pôvodu Ruiz poslal horúceho favorita až štyrikrát na zem, a to už v prvých siedmich kolách. Po poslednom štvrtom počítaní už viditeľne otrasený Joshua ledva stál na nohách a rozhodca odpískal koniec tzv. technickým K.O. Joshua po polroku tvrdí, že v Saudskej Arábii to bude v sobotu iný súboj ako predtým v USA.

"Prehodnotil som niektoré veci a opäť mám v sebe oheň. Urobil som toho dosť, aby som sa dostal na vyššiu úroveň. Som presvedčený o tom, že môžem zvíťaziť. Na profiúrovni boxujem od roku 2008 a tento súboj by mohol byť návratom do mojich mladších čias," dodal Joshua.