Fico prehovoril o svojom obvinení. Hovorí o mediálnom lynči a znovu zdieľa video o Mazurekovi
06 | 12 | 2019 I Gabriel Matta

Na Fica bolo podané trestné oznámenie po tom, čo vo videu obhajoval názory exposlanca Milana Mazureka, ktorý bol odsúdený za extrémistické trestné činy. 






Predseda Smeru Robert Fico reagoval na obvinenie, ktoré voči nemu včera vzniesol vyštrovateľ NAKA. Expremiér tvrdí, že je obvinený za vyjadrenie názoru. Napísal to tak v statuse na Facebooku, do ktorého doplnil aj pôvodné video, v ktorom obhajuje Milana Mazureka. Práve za toto video je obvinený.





Fico tvrdí, že on osobne a aj strana Smer "celý život obhajovali hodnoty a odkaz SNP a bojovali proti fašizmu a extrémizmu v našej spoločnosti."  Obvinenie považuje len za mediálny lynč, ku ktorému sa uchyľuje opozícia pred voľbami.

Fico reagoval na odsúdenie Milana Mazureka za hanobenie národa, rasy a presvedčenia. Vo videu na sociálnej sieti reagoval s tým, že podľa neho Mazurek len povedal to, čo si myslí takmer celý národ. Tvrdil, že orgány činné v trestnom konaní a súdy často rozhodujú pod tlakom médií, a nie na základe skutočných dôkazov. "Milan Mazurek povedal to, čo si myslí takmer celý národ. Ak popravíte niekoho za pravdu, urobíte z neho národného hrdinu," uviedol Fico vo videu.

"Ak má byť rozsudok Najvyššieho súdu meradlom toho, čo je pri výrokoch na adresu Rómov trestným činom, to rovno môžu orgány činné v trestnom konaní vojsť do akejkoľvek krčmy na Slovensku a všetkých hostí vrátane ležiacich psov pozatvárať," vyhlásil bývalý premiér.

MIMORIADNA SPRÁVA: Prokurátor nariadil trestné stíhanie Roberta Fica
Prokurátor nariadil trestné stíhanie Roberta Fica v prípade vyjadrenia podpory Milanovi Mazurekovi po jeho odsúdení. Informuje o tom spravodajský portál televízie JOJ Noviny.sk. "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podľa stanoviska Generálnej... Čítať ďalej
05 | 12 | 2019 | SITA