Blaha nešetrí Čaputovú. Chce vysvetlenia
06 | 12 | 2019 I Gabriel Matta

"Strápňuje celú Bratislavu." Blaha sa vysmial Čaputovej kvôli vianočnej výzdobe prezidentského paláca v štýle LGBT. Vyzerá to "ako bordel," zúria ľudia.


Poslanec NR SR za Smer-SD a politológ Ľuboš Blaha upozornil na novú výzdobu prezidentského paláca v Bratislave. Politik okrem iného skritizoval mlčanie prezidentky Zuzany Čaputovej. Tá by podľa jeho názoru mala konečne aj odpovedať, s kým letela do New Yorku.

"Celé Slovensko čaká na odpoveď, koho všetkého z rodiny a kámošov vzala Čaputová na výlet do New Yorku a ona medzitým kašle na všetkých a radšej zdobí Prezidentský palác do dúhových farieb," napísal Blaha na Facebooku.

Podľa poslanca vyzerá nová výzdoba nevkusne. "Ono to asi chce byť strašne LGBTIQ, ale v skôr to vyzerá ako lacná gýčová dedinská diskotéka z 1984. Alebo ako bordel. Strápňuje celú Bratislavu. Ešte púšťaj z ampliónu namiesto vianočných kolied Frankie Goes To Hollywood, Ty dúha z Pezinka! " oboril sa Blaha.

Potom prizval Čaputovú, aby sa vyjadrila k správam, ktoré sa šíria iba v alternatívnych slovenských médiách.

"Pani prezidentka, ešte raz - prestaňte zdobiť a okamžite odpovedzte médiám, koho všetkého ste si zobrala do štátnej letky do USA. A nezatĺkajte. Veď sa hráte na Madam Transparentnú! Tlačme na ňu, ľudia! Píšte jej na stenu, pýtajte sa - koho si zobrala do štátneho lietadla spolu s dcérenkou na nákupy do New Yorku a prečo to tají?! Verejnosť má právo na odpoveď. A neprekryjú to ani Tódovej-Kočnerove videjká z praveku." vyzval Blaha.

V komentároch sa rýchlo objavili stovky správ. Väčšina sledujúcich bola ohromená vzorom paláca. "Celé zle! Toto na slovenskom ešte nebolo! Mohla by pani prezidentka vysvetliť aj tieto farby ... s našou vlasťou nemajú nič spoločné," napísala Irena Kovácsová. "Liberálom uniklo, že Vianoce sú sviatky narodenia Ježiša Krista?" Dodal v komentároch Peter Gajdoš.