VIDEO: Vo Francúzsku začala celonárodná demonštrácia proti Macronovej reforme. Na mieste je polícia s vodnými delami a slzným plynom
05 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Celonárodná demonštrácia proti dôchodkovej reforme zastavila dopravu vo Francúzsku. Po celom Francúzsku sa stretlo v uliciach ako 450 000 ľudí. Táto demonštrácia sa považuje za najväčšiu svojho druhu od roku 1995.


Masívna demonštrácia bola vytvorená v nádeji, že prinúti prezidenta Emmanuela Macrona, aby zrušil svoje plány na prepracovanie francúzskeho dôchodkového systému. V Paríži bolo zatvorených 11 zo 16 liniek metra a školy v celej krajine boli zatvorené.

Demonštrácia, ktorá má pokračovať až do pondelka, ochromila aj 90 percent vlakov v krajine a prinútila Air France zrušiť 30 percent svojich domácich letov.

Do Paríža bolo poslaných 6 000 policajných jednotiek, pre bezpečnosť pouličných protestov.

Avšak polícia to nebrala ľahkú váhu, keďže videá ukazujú, ako demonštranti utekajú kvôli veľkým oblakom slzného plynu. Na jednom zábere môžte počuť aj výstrely polície a skandovanie ľudu.





 

Ďalšie video ukazuje, ako polícia prešla na iný druh arzenálu a používa vodné delá na skupinu demonštrantov, ktorí blokujú cestu.



Výbuch plynu v dome v Poľsku zabil štyroch dospelých a štyri deti (Aktualizované)
Z trosiek domu, ktorý sa v poľskom meste Szczyrk zrútil po výbuchu plynu, záchranári vytiahli už telá ôsmich obetí. Ako informoval sliezsky vojvoda Jaroslaw Wieczorek, medzi mŕtvymi, ktorých si táto "strašná tragédia" vyžiadala, sú aj štyri deti.... Čítať ďalej
05 | 12 | 2019 | SITA