Americký námorník predtým ako spáchal samovraždu, zabil 2 ľudí v námornej lodenici Pearl Harbor
05 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Americký námorník začal strieľať v námornej lodenici, pričom zabil dvoch robotníkov a tretieho zranil, následne na to obrátil zbraň proti sebe a zabil sa.Tragický incident sa uskutočnil práve vtedy, keď Pearl Harbor navštívil veliteľ indického letectva.


Streľba začala v stredu o 14:30 miestneho času, pričom americký námorník začal strieľať na historickej základni Pearl Harbor. Pred samovraždou zranil troch zamestnancov Pentagonu - dve obete neskôr podlahli svojim zraneniam a zomreli.

Hlavný veliteľ vzdušných síl Rakesh Kumar Singh Bhadauria navštívil vojenskú základňu USA, aby sa zúčastnil na konferencii lídrov tichomorských vzdušných síl, avšak jeho návšteva sa skrížila s tragickým incidentom.

Bhadauria, ktorý od septembra vedie indické letectvo (IAF), sa zdá byť nezranený, informujú o tom indické médiá.

Náčelník IAF bol na základni Pearl Harbor, zatiaľ čo streľba sa konala na námornej základni. Tieto dve zariadenia sa nenachádzajú pri sebe.

Streľba sa uskutočnila len tri dni pred výročím japonského útoku na Pearl Harbor z roku 1941.

Vojna medzi USA a Severnou Kóreou by mohla vypuknúť „kedykoľvek“, tvrdia severokórejské médiá
Napätie medzi Washingtonom a Pchjongjangom aj naďalej rastie. Severokórejské štátne médiá najnovšie varujú, že konflikt medzi týmito dvoma národmi by sa mohol kedykoľvek zmeniť na vojnu. Čítať ďalej
04 | 12 | 2019 | Marek Molnár