Bratislavská mestská časť Nové Mesto rozdá pred Vianocami vyše sedemtisíc eur sociálne slabším
03 | 12 | 2019 I SITA

Bratislavská mestská časť Nové Mesto rozdá pred Vianocami vyše sedemtisíc eur sociálne slabším obyvateľom mestskej časti. Informoval o tom hovorca mestskej časti Marek Tettinger v tlačovej správe. Vianočný príspevok dostane 195 sociálne slabších Novomešťanov.


Výška vianočného príspevku na jedného obyvateľa mestskej časti Nové Mesto je od 30 do 70 eur. "Závisí to od toho, či ide o jednotlivca, alebo rodinu," uviedol starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. Najväčšiu skupinu, ktorá dostane vianočný príspevok, tvorí 140 osamelých, nepracujúcich dôchodcov, ktorých dôchodok nepresahuje hranicu 400 eur.

Príspevok dostane aj 55 obyvateľov, ktorí poberajú dávku z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Bratislava, z toho 16 rodín s deťmi, ktoré vychováva osamelá matka, rodičia alebo jeden z rodičov sú nezamestnaní či majú nízky príjem; 19 rodín, ktoré majú zverené deti do náhradnej starostlivosti; 14 občanov, ktorí sa majú problém zamestnať vzhľadom na svoj vek, nepostačujúce vzdelanie alebo chýbajúcu prax a šesť obyvateľov v dôchodkovom veku, ktorí majú nízky príjem a poberajú dávku v hmotnej núdzi.