POLÍCIA: Expolicajt Drevenák odsúdený v kauze sátorovcov nenastúpil na výkon trestu
02 | 12 | 2019 I TASR
Bývalý policajt Boris Drevenák, ktorému Najvyšší súd SR v utorok potvrdil trest 17 rokov väzenia v kauze zločineckej skupiny sátorovcov, nenastúpil na výkon trestu. Informoval o tom na sociálnej sieti Policajný zbor SR s tým, že po ňom vyhlásili pátranie. Drevenák podľa výsledkov vyšetrovania poskytoval zločineckej skupine informácie a ovplyvňoval vyšetrovanie prípadov s nimi spojených. Spomedzi obvinených bol jediný stíhaný na slobode. 



Skupina sátorovcov páchala násilnú a ekonomickú trestnú činnosť v Dunajskej Strede v okresoch Galanta a Komárno, ale aj v iných mestách na území Slovenska a Maďarska v rokoch 1999 až 2010. Lajosa Sátora zavraždili vlastní ľudia v decembri 2010 a jeho telo členovia gangu opakovane premiestňovali, aby ho polícia nenašla.

Sátorovci súperili o priestor s gangom pápayovcov, ktorí v marci 1999 zahynuli v bare Fontána v Dunajskej Strede. Strelcov si údajne objednal Sátor. Obeťami gangu boli tiež traja muži, tzv. biele kone, ktorých sa sátorovci zbavili, aby nemohli vypovedať v prípade podvodov s DPH.

RAJTÁROV KAMOŠ EXSISKÁR FORISCH ZAÚTOČIL: Sulíka nazval "spoteným feťákom" a "Kočnerovým otrokom"!
Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Pavol Forisch, ktorý má očividne taktiež svoj podiel na situácii v strane SaS, sa ostro pustil do šéfa liberálov Richarda Sulíka. Čítať ďalej
10 | 10 | 2019 | Peter Bachan


Na svedomí majú aj vraždu Vojtecha Ecsiho, člena konkurenčnej skupiny pápayovcov a jeho ochrankára Branislava Kotlana v apríli 2003. Informácie o pohybe Ecsiho dostali práve od vtedajšieho policajta Borisa Drevenáka.

Do trestnej činnosti sátorovcov patrí aj zločin falšovania verejnej listiny, keďže dvaja členovia získali falzifikáty preukazov príslušníkov Policajného zboru a Slovenskej informačnej služby a falošné povolenia na prepravu utajovaných skutočností. Jeden z členov gangu bol stíhaný aj za krivé svedectvo a prísahu, pretože s komplicmi nepravdivo obvinili vtedajšieho prvého viceprezidenta Policajného zboru Jaroslava Spišiaka z korupcie. Sledovali tým Spišiakovu diskreditáciu, odvolanie z funkcie a prepustenie z polície, pretože práve on odvolal z funkcie Borisa Drevenáka.