Messi strelil už 30. gól proti Atléticu Madrid. Zápasy rozhoduje s ľahkosťou, preto je najlepší, tvrdí Saúl Ňíguez
02 | 12 | 2019 I SITA

Futbalisti Atlética Madrid neprehrali v domácom prostredí 17 zápasov v súčte všetkých súťaží. Túto sériu už nepredĺžili. Stačil jeden hviezdny okamih Lionela Messiho a jeho presná strela ľavačkou spoza šestnástky v 86. min nedeľňajšieho zápasu 15. kola španielskej Primera División všetko zmenila. Katalánci zvíťazili 1:0 a sú späť na čele tabuľky La Ligy, ale iba o skóre pred Realom Madrid. Hráči FC Barcelona predĺžili ligovú sériu bez prehry proti Atléticu už na 19 zápasov a 9 rokov.


"V takýchto zápasoch je vždy veľká výhoda mať v tíme Messiho," skonštatoval tréner hostí Ernesto Valverde. Argentínčan strelil deviaty gól v tejto sezóne najvyššej španielskej súťaže, lepší je len Karim Benzema z madridského Realu s 10 zásahmi. Kapitán FCB zároveň zaokrúhlil počet gólov v kariére, ktoré nastrieľal proti Atléticu, na tridsať. Prvýkrát však skóroval na madridskom štadióne Wanda Metropolitano, kde prišlo na zápas vyše 64 000 divákov.

Atlético síce ťahalo sériu domácich zápasov bez prehry, ale v aktuálnej sezóne pred vlastnými fanúšikmi nevyhralo nad žiadnym z mužstiev, ktoré si v minulom ročníku v La Lige zabezpečili miestenku v Lige majstrov. Simeoneho tím predtým uhral nerozhodné výsledky s Valenciou (1:1) a Realom Madrid (0:0). Momentálne je v tabuľke na 6. mieste, keď v 15 zápasoch až sedemkrát remizoval.

"Dlhý čas sa zdalo, že Messi v tomto zápase ani nehrá. Keď sa mu však naskytla šanca, strelil veľký gól," uznal tréner Atlética Madrid Diego Simeone. "Sme na šiestom mieste, ale súťaž je dlhá. Musíme pokračovať v práci, aby sme sa udržali s najlepšími," dodal horkokrvný Argentínčan.

Verejnú poklonu Messimu vyjadril aj jeden z hráčov Atlética Madrid. "Odohrali sme dobrý zápas. Ak sa však Leo zrazu rozhodne, vie urobiť rozhodujúci rozdiel v stretnutí. On to robí s ľahkosťou ako nikto iný. Preto je najlepší," povedal stredopoliar Saúl Ňíguez.

FC Barcelona a Real Madrid majú na čele La Ligy náskok jedného bodu pred FC Sevilla, ale vzájomný zápas k dobru. Pôvodne na október naplánované El Clásico preložili až na 18. decembra po silnej vlne protestov zo strany separatistov v katalánskej metropole.