Tohtoročné "dúhové" vianočné osvetlenie sídla prezidentky vyvoláva pobúrenie!
01 | 12 | 2019 I Magda Danková

Rutinná skúška vianočného osvetlenia, alebo symbolika progresívnych názorov prezidentky Čaputovej? Tohtoročná "dúhová" výzdoba Grasalkovičovho paláca vyvoláva u verejnosti zlovestné asociácie s homosexuálnou lobby! Informuje Tomáš Dugovič z Denníka S.


Fasáda reprezentatívneho sídla je upravená len niekoľko hodín a už stihla vyvolať búrlivú diskusiu na sociálnych sieťach. Niektorí vďaka farbám poukazujú na podporu LGBT komunity, i keď dôkazy o úmysle upozorniť na menšinu chýbajú. Iní zase aj bez toho vidia v osvetlení gýč, ktorý by nemal byť súčasťou dôležitej historickej budovy.

Prezidentský úrad ako "cestovka" pre dcéry a ich kamarátov: Čaputová čelí kritike za návštevu USA!
Kým veľká časť takzvane "mienkotvorných" denníkov chváli najmä prezidentkin šatník či účes, bežným ľuďom oficiálne návštevy hlavy štátu v zahraničí začínajú pripomínať súkromné výlety. Čítať ďalej
30 | 11 | 2019 | René Skalný


Monitorovať postoj ľudí k tejto nevšednej ozdobe sa snaží aj portál Bratislavských novín a pri tejto príležitosti usporiadal anketu, v ktorej sa dovedna až 88% respondentov vyjadrilo, že osvetlenie im prekáža a zdá sa im nevkusné.

Prezidentkin hovorca Martin Strižinec ale verejnosti odkázal, že iluminácia sa iba testuje a nejde o jeho definitívnu podobu. „Palác bude môcť byť v budúcnosti nasvietený v rôznych farbách pri špecifických príležitostiach, ale prioritne bude osvetlený klasickým bielym svetlom a aj v tme tak vynikne architektúra paláca,“ dodáva.

Nenávistný príspevok zamestnankyne Kancelárie prezidenta bude Čaputová riešiť osobne
27 | 09 | 2019 | René Skalný


Liberály sa na sociálnych sieťach kritikom vysmievajú s tým, že trpia parajou a za všetkým vidia zákulisné "spiknutia". Žiaľ, je to skúsenosť. Nebolo by to totiž prvýkrát, čo by "progresívny" funkcionár deklaroval svoje postoje vizuálnym "znásilnením" verejnej budovy svojimi súkromnými názormi.

Napokon, spomeňme si dúhovú vlajku na priečelí sídla ombudsmanky Márie Patakyovej, po vzore amerického veľvyslanectva v Bratislave, či demonštratívne vyvesenú vlajku Nepálu na sídle bratislavského VÚC pod vedením Juraja Drobu.

Pre porovnanie: Výzdoba paláca za čias prezidenta Rudolfa Schustera. Zdroj: TASR


...Počas administratívy prezidenta Ivana Gašparoviča. Zdroj: TASR


Nasvietenie budovy za čias prezidenta Andrej Kisku. Zdroj: TASR