Recept na ilegálnu migráciu po maďarsky: Dve nové nemocnice v Keni za 35 miliónov dolárov!
01 | 12 | 2019 I Karolína Kristínová

Naši južní susedia chcú v rámci predchádzania migrácie pomáhať priamo tam, kde vzniká. Od projektov v zdravotníctve či vo vzdelávaní si maďarská vláda sľubuje "stabilizovanie situácie" a "obmedzenie emigrácie" z krajín tretieho sveta.


Maďarsko sa dohodlo na spustení programu pomoci na pôžičky vo výške 50 miliónov dolárov s Keňou, oznámil maďarský minister zahraničných vecí Peter Szijjártó  vo štvrtok na tlačovej konferencii v Budapešti po rozhovore s ministerkou zahraničných vecí Monicou Jumou v Keni.

Orbán míňa peniaze na futbal, kým maďarské nemocnice sú bez mydla!
Maďarská vláda sa rozhodla zaviesť systém takzvaných športových akadémií, ktorý by mal propagovať rozvoj talentov, športové školenia a konkurencieschopné futbalové nadácie. Podľa Demokratickej koalície, každý postavený štadión, či futbalová... Čítať ďalej
27 | 11 | 2019 | redakcia


Maďarský minister zahraničných vecí tiež oznámil, že za 35 miliónov dolárov (10,6 miliárd forintov) postavia maďarské spoločnosti v Keni dve nemocnice,  10 miliónov dolárov  investujú na rozvoj potravinárskeho priemyslu a 5 miliónov dolárov  na zavlažovanie. Maďarské spoločnosti budú investovať do modernizácie systému.

Domnieva sa, že je nevyhnutné spolupracovať s africkými krajinami, ktoré sú partnermi pri riešení základných príčin migrácie, pri koordinácii boja proti terorizmu a pri zvyšovaní schopnosti štátov udržať populáciu, aby mohli držať krok s rastom populácie.

Dodal, že keďže Keňa je takou krajinou, dvojstranná spolupráca sa vysoko oceňuje. Kladú veľký dôraz na hospodársku a vzdelávaciu spoluprácu s cieľom obmedziť emigráciu z krajiny a posilniť regionálnu stabilizačnú úlohu krajiny, uviedol maďarský minister..

Orbánova vláda vyhlásila, že bude podporovať vojnu, ak to zabráni návalu utečencov do Európy!
Maďarská vláda vyhlásila, bude podporovať vojnu, ak by mala zabrániť návalu utečencov do Európy. V Európskom parlamente vládnuca strana hlasovala za odsúdenie Turecka, ale oficiálny postoj Maďarskej vlády je taký, že Turci musia byť podporovaní,... Čítať ďalej
30 | 10 | 2019 | redakcia


Minister poznamenal, že každoročne poskytnú stovky štipendií pre kenských študentov na maďarských univerzitách. Taktiež budú koordinovať a zdokonaľovať ich diplomatické školenia. Péter Szijjártó dodal, že  Maďarsko spolu so Slovinskom poskytne pre kenské nemocnice zdravotnícke materiály v hodnote 33 miliónov forintov.