Nehodu lietadla neprežilo deväť ľudí, vrátane dvoch detí. Tri osoby bojujú o život.
01 | 12 | 2019 I Imrich Kovačič / SITA
Havária lietadla v americkom štáte Južná Dakota si vyžiadala deväť mŕtvych a troch zranených. Peter Knudson z amerického Národného úradu pre bezpečnosť dopravy agentúre The Associated Press potvrdil, že na palube bolo dvanásť ľudí.

Pilatus PC-12 sa zrútil v sobotu krátko po štarte v meste Chamberlain. Jednomotorový stroj mieril do mesta Idaho Falls v štáte Idaho.

Miestne médiá uviedli, že v niektorých častiach Južnej Dakoty vydali v čase incidentu varovanie pred zimnou búrkou. Knudson potvrdil, že počas vyšetrovania príčiny nehody sa zamerajú na niekoľko faktorov, medzi ne patrí aj počasie.

Útok v holandskom Haagu si vyžiadal troch zranených
Traja ľudia utrpeli v piatok zranenia pri útoku bodnou zbraňou v nákupnej štvrti v centre holandského Haagu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na políciu. Čítať ďalej
30 | 11 | 2019 | TASR


Deväť obetí z paluby lietadla zahŕňa aj dve maloleté deti a pilota. Zranení boli prevezení do zdravotníckych zariadení v Sioux Falls.

Theresa Maule Rossow uviedla, že lietadlo opustilo Chamberlain a bolo na ceste do Idaha. Záchranári pomáhali obetiam nešťastia v „extrémnych poveternostných podmienkach“.