Islamský štát tvrdí, že útok na London Bridge bol vykonaný jedným z jeho bojovníkov
01 | 12 | 2019 I Mário Martinka
Islamský štát uviedol, že útok na London Bridge v piatok uskutočnil jeden z ich bojovníkov, informovala o tom v sobotu tlačová agentúra Amaq. Teroristická skupina však neposkytla žiadne dôkazy.

Agentúra dodala, že k útoku došlo v reakcii na výzvy islamského štátu zamerané na krajiny, ktoré boli súčasťou koalície bojujúcej proti džihádistickej skupine.

Muž ktorý mal na sebe falošnú samovražednú vestu bol najskôr spacifikovaný náhodnými okoloidúcimi, no neskôr ho zastrelila polícia. Zabil dvoch a zranil troch ľudí v Londýne a úrady označili tento útok ako teroristický, píše middleeastaffairs.net

bbc.com ešte dodáva, že dôstojníci uskutočnili už dve domové prehliadky; v Stafforde, kde polícia verí, že útočník žil. Metropolitná polícia zvýšila v dôsledku tohto útoku počet hliadok po celom Londýne.

Traja zranení ľudia zostávajú v nemocnici. Vládna agentúra NHS uviedla, že dve osoby sú „stabilnizované“ a tretia osoba mala menej vážne zranenia.

Kráľovná poslala „myšlienky, modlitby a najhlbšie sympatie všetkým, ktorí stratili milovaných“ v mene seba a princa Filipa.