VIDEO: Odvážny kuchár zaútočil na teroristu v Londýne s obrím klom z narvala
30 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Hrdinovia všedného dňa. Tak ľudia na sociálnych sieťach označili svedkov piatkového incidentu na moste London Bridge. Zasahujúci pritom nevedeli, či má na sebe útočník skutočnú bombu alebo len atrapu. 28-ročnému Usmanovi Khanovi sa "hrdinovia" postavili s hasiacim prístrojom alebo aj obrím klom z narvala.


Bitka s teroristom sa strhla pri historickej budove Fishmonger's Hall, v ktorej sa konala konferencia určená pre bývalých väzňov, ktorú zastrešovala Cambridgeská univerzita. Práve na nej sa mal zúčastniť okrem ďalších bývalých väzňov aj útočník, dvadsaťosemročný Usman Khan.

Počas piatich minút muž dobodal kuchynským nožom niekoľko ľudí. Dvaja z nich nakoniec zomreli. Khan potom vybehol na most London Bridge, kde ho následne spacifikovala skupina mužov, ktorí teroristu strhli k zemi ešte pred príchodom polície.



Na zvládnutie celej situácie výrazne prispeli aj ďalší ľudia, ktorí sú teraz na sociálnych sieťach označovaní za "hrdinov všedného dňa".

Jedným z nich je podľa portálu Daily Mail a ďalších britských médií poľský kuchár Luckasz, ktorý v budove Fishmonger's Hall pracoval.

Krátko po útoku strhol zo steny dvojmetrový kel narvala a s jeho pomocou sa snažil teroristu spacifikovať. Neskôr za ním bežal aj na most a spolu s ďalšími dvoma mužmi sa mu podarilo útočníka zvaliť na zem.

Luckasz, ktorý bol sám porezaný na rukách, patrí k hrdinom na videu, ktoré koluje po sociálnych sieťach.

Okrem kuchára s klom, útočníka na moste naháňal aj ďalší muž s hasiacim prístrojom. Trojicu dopĺňal muž, ktorý využil rozptýlenia a holými rukami ešte stále ozbrojeného Khana zvalil na zem.

Statočnosť civilistov v piatok ocenil aj britský premiér Boris Johnson.

Ďakujem, ale radšej si ponecháme matku a otca: Putin odmietol politicky korektné tituly rodič číslo 1 a rodič číslo 2
Počas diskusie o ruskej národnej identite prezident Vladimir Putin zdvorilo, ale dôrazne prehlásil, že odmieta akúkoľvek predstavu o nahradení tradičných rodinných štruktúr za „progresívnejšie“ príklady, ktoré sú využívané na... Čítať ďalej
30 | 11 | 2019 | Marek Molnár