Talianska polícia pri zásahu zadržala zbrane a výbušniny, pričom zatkla aj 19 organizátorov „novej nacistickej strany“ (FOTO)
29 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Policajné razie v Taliansku odhalili údajnú snahu ultranacionalistických militantov o vytvorenie modernej nacistickej strany, pričom polícia zatkla viac než tucet organizátorov a zadržala strelné zbrane, výbušniny a nacistické pamätníky.


Aktivisti sa snažili vytvoriť „pro-nacistickú, xenofóbnu a antisemitskú skupinu“, ktorú by nazvali „Talianska strana socialistických pracovníkov“, informujú o tom prokurátori so sídlom na Sicílii, ktorí viedli dvojročné vyšetrovanie, s kódovým označením „Black Shadows“. Vyšetrovanie prebiehalo v 16 mestách na Sicílii a v Taliansku.

Polizia di Stato Handout


Zbrane zadržané pri nájazdoch zahŕňali vojenské a poľovnícke pušky, pištole, nože a dokonca aj luk. Polícia bližšie nešpecifikovala typ výbušnín.

Polizia di Stato Handout


Medzi 19 podozrivými vzatými do väzby bola tiež 26-ročná sicílska žena. Údajne hovorila na pravicovej konferencii v Portugalsku v auguste minulého roka o tom, ako zjednotiť „hnutia nacionálnych socialistov“ v celej Európe, a raz vyhrala online súťaž krásy „Miss Hitler“.



Okrem arzenálu zbraní pri prehliadkach domov podozrivých, polícia našla aj politické letáky, ktoré odsudzujú ľavicových poslancov, vrátane Emanuelea Fiana - významnú osobnosť talianskej židovskej komunity a syna preživšieho z holokaustu.

Dychberúce video ukazuje japonské a juhokórejské stíhacie lietadlá, ako sa stretli s ruskými bombardérmi počas hliadkovej misie v Ázii (VIDEO)
Posledná hliadková misia ruských strategických bombardérov Tu-95 v ázijsko-tichomorskom regióne trvala viac ako desať hodín - je to dlhá doba, avšak japonské a juhokórejské letecké sily zabezpečili, aby sa ruskí piloti nenudili. Čítať ďalej
28 | 11 | 2019 | Marek Molnár