Snažila sa uniknúť sekte, píše bulvár o vražde Violy. Kresťanský spolok hovorí o dezinformáciách
29 | 11 | 2019 I Attila Molnár

Niekoľko dní po vražde Violy Macákovej prišli bulvárne média so špekuláciami, že skutok môže súvisieť s jej členstvom v Apoštolskej cirkvi. Hoci to priamo nenapísali, atmosféra článkov tento dojem navodzovala. Organizácia sa bráni a vo svojom stanovisku uvádza, že ju mrzí, že sa tento kriminálny prípad zneužíva na hanobenie cirkvi a šírenie náboženskej neznášanlivosti. Píše Tomáš Dugovič z Denníka S.


S touto tézou ako prvý vyrukoval portál pluska.sk, ktorý napísal, že Macáková bola „oddanou členkou“ tohto spolku a odkedy v ňom figurovala, vraj sa začala zahaľovať od hlavy až po päty a menej sa líčila.

Vyčíňa v Bratislave sériový vrah? Ďalšiu mladú ženu našli mŕtvu!
Len pár týždňov potom, čo Slovenskom otriasla brutálna vražda mladej učiteľky, našli v tej istej mestskej časti telo ďalšej mŕtvej ženy. Podľa polície však oba prípady spolu nesúvisia. Je to skutočne tak, alebo to je len stratégia vyšetrovateľov,... Čítať ďalej
22 | 11 | 2019 | Attila Molnár


Sekta, ovečky a snaha uniknúť

„Nové ovečky krstia počas hromadných obradov v jazerách. Práve pred takýmto správaním však varujú psychológovia,“ píše ďalej portál a svoj naratív podporuje aj tým, že poukazuje na blízkosť Otcovho domu (ktorý spadá pod Apoštolskú cirkev) a miesto v bratislavskom prístave, kde našli zavraždenú umelkyňu.

„Príznačná pre nich je aj ich prehnaná starostlivosť, láskavosť a empatia – až do momentu, kým sa nerozhodnete robiť niečo proti ich vôli,“ tvrdí ďalej portál a poukazuje aj na svedectvá ľudí, ktorí majú s touto organizáciou negatívne skúsenosti.

Rovnaký naratív razia aj českí kolegovia z Blesku, ten zašiel azda najďalej a nechal sa bez priamejších dôkazov počuť že Viola „sa snažila uniknúť náboženskej skupine“.

Nezaostával však ani portál Topky a Apoštolskú cirkev už v nadpise svojho článku nazýva„sektou“. Kde leží pravda, vedia v tomto momente najlepšie vyšetrovatelia, no na predbiehanie udalostí zo strany týchto médií už bolo upozornené.

„Bulvár ide svoju líniu. Pluska podsúva tézu, že za všetkým môže byť Violina príslušnosť k Apoštolskej cirkvi na Slovensku a zozbierala výpovede ľudí, ktorí kedysi patrili k tejto štátom riadne registrovanej kresťanskej cirkvi. Páči sa im schéma, že za Violinu smrť môže akási čudná cirkev. Opisujú ju ako sektu, ktorá psychicky ničí ľudí,“ písala Eva Čobejová pre Konzervatívny denník Postoj.

VIDEO: Český novinár rozobral praktiky takzvane nezávislých žurnalistov - peniaze od Soroša a sídlo v chatovej osade!
05 | 10 | 2019 | René Skalný


Médiá vraj podsúvajú vykonštruované informácie

Na spŕšku väčších či menších obvinení reagoval aj Otcov Dom a vo svojom poslednom stanovisku vyjadrujú „hlboký smútok a zhrozenie nad brutálnou vraždou“ a dodávajú, že bezvýhradne spolupracujú s kriminálnou políciou, ktorá im odporučila neposkytovať žiadne bližšie informácie.

„Sme znepokojení tým, že sa tento prípad zneužíva na hanobenie cirkvi a šírenie náboženskej neznášanlivosti. To nevnímame ako pozitívny precedens pre budúcnosť našej spoločnosti. Odmietame vykonštruované informácie, ktoré podsúvajú niektoré médiá a spájajú tak túto vraždu s Apoštolskou cirkvou,“ píšu predstavitelia prostredníctvom Facebooku.

K záveru pripomínajú, že sú štátom uznanou cirkvou, dištancujú sa od obvinení zo sektárskych praktík a opätovne vyjadrujú úprimnú sústrasť.

 

&id=212034652166523