Na Cypre odhalili izraelskú dodávku, ktorá sa vie nahekovať do vášho mobilu! (VIDEO)
29 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Cyperská polícia rieši prípad „špionážnej dodávky“ umiestnenej na ostrove, ktorú vlastní izraelská monitorovacia spoločnosť a ktorá je schopná preniknúť do akéhokoľvek smartfónu vo vzdialenosti jedeného kilometra.


Záhadné vozidlo prvýkrát vyvolalo zvedavosť potom, čo sa objavilo v správe magazínu Forbes, kde sa ukázalo, že je pod sledovaním a vyvolalo plno otázok o tom, na čo sa dodávka využíva.

Dodávka izraelskej špionážnej firmy WiSpear zaregistrovanej na Cypre, obsahuje špičkovú technológiu snoopingového výstroja približne za 9 miliónov dolárov, ktoré môžu heknúť prakticky akúkoľvek aplikáciu smartfónu - vrátane správ v aplikáciach ako WhatsApp a Facebook. Informuje o tom zakladateľ WiSpear Tal Dilliana.



Dillian, 24-ročný veterán izraelskej vojenskej spravodajskej služby, sa pýšil tým, že jeho spoločnosť zarobila „veľa peňazí“ zo špionážnej technológie.

Vyšetrovanie zahájené začiatkom tohto mesiaca sa týka toho, či dodávka porušila ochranu súkromia. Správa sa rozšírila vo štvrtok, keď generálny prokurátor Costas Clerides oznámil, že k tomuto prípadu vymenuje nezávislého vyšetrovateľa.

Po prehliadke ústredia WiSpear v meste Larnaca sa dodávka zaistila a zostáva aj naďalej v policajnej väzbe, aj keď nie je jasné, či sa objavia nejaké ďalšie dôkazy.

Prezident Nicos Anastasiades po stretnutí s ministrom spravodlivosti, šéfom polície a šéfom ľavicovej strany AKEL prehlásil, že „nikdy nebude tolerovať“ porušenie súkromia žiadneho občana.

Spoločnosť WiSpear poprela akékoľvek priestupky a trvá na tom, že dodávka nebola použitá na špionážne účely a nebola ani prenajatá tretej strane.

Dychberúce video ukazuje japonské a juhokórejské stíhacie lietadlá, ako sa stretli s ruskými bombardérmi počas hliadkovej misie v Ázii (VIDEO)
Posledná hliadková misia ruských strategických bombardérov Tu-95 v ázijsko-tichomorskom regióne trvala viac ako desať hodín - je to dlhá doba, avšak japonské a juhokórejské letecké sily zabezpečili, aby sa ruskí piloti nenudili. Čítať ďalej
28 | 11 | 2019 | Marek Molnár