Španielsko zadržalo ponorku s tromi tonami kokaínu v hodnote 100 miliónov eur
28 | 11 | 2019 I Imrich Kovačič / TASR
Ponorka zadržaná pri severozápadnom pobreží Španielska prevážala tri tony kokaínu v hodnote viac ako 100 miliónov eur. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP.

Španielska polícia zadržala ponorku cez víkend pri pobreží španielskeho autonómneho spoločenstva Galícia. Množstvo jej nákladu sa úradom podarilo presne určiť až po tom, keď plavidlo previezli do prístavu.

V ponorke sa nachádzalo 152 balíkov obsahujúcich dovedna približne tri tony kokaínu. Jeho hodnota na čiernom trhu môže presiahnuť 100 miliónov eur.

Najmä kolumbijskí pašeráci využívajú ponorky na prevoz kokaínu do Mexika a USA. Ponorka zadržaná v Španielsku je však podľa polície prvý takýto prípad zaznamenaný v Európe.

82 ročná babička zbila vlamača. Podarilo sa jej to vďaka tréningom v kulturistike (VIDEO)
Opitý muž v Rochesteri si nevybral správny dom, keď chcel vkradnúť do domu starej ženy. 82-ročná Willie Murphy nie je priemerná babička. Čiperná žienka je so svojimi 45 kilami a výškou 150 centimetrov majsterkou v kulturistike. Súťaží pravidelne,... Čítať ďalej
27 | 11 | 2019 | redakcia


Dvoch ekvádorských členov posádky úrady zadržali. Tretiemu sa podarilo uniknúť.

Polícia vyšetruje, odkiaľ ponorka priplávala. Na operácii v súvislosti s jej zadržaním sa zúčastnili príslušníci americkej, brazílskej, britskej a portugalskej polície.

Galícia je jedným z hlavných vstupných miest pre pašerákov kokaínu do Európy. Španielsko bolo vlani po Belgicku druhou členskou krajinou Európskej únie s najvyšším množstvom zhabaného kokaínu.