Olympionikov Hochschornerovcov vykopli zo Športového centra polície: Zamieria na úrad práce?
28 | 11 | 2019 I Gabriel Matta

V pondelok sa trojnásobní olympijskí víťazi vo vodnom slalome oficiálne dozvedeli, že ako členovia Športového centra polície (ŠCP), končia. Prekvapení ale vraj nie sú. Správu prieniesol Nový Čas.


Všetko sa vraj riešilo viac ako mesiac, a tak súrodenci Pavol a Peter Hochschornerovci tento krok očakávali. Pre Nový čas to potvrdil Peter Hochschorner, ale aj Juraj Minčíkt, ktorý výpoveď podpísal.


Mysleli sme, že nás podporia do roku 2021, keď sa bude na Slovensku konať šampionát v šprinte, na ktorom chceme štartovať. Takto nám plynie výpovedná lehota a potom zamierime na úrad práce,“ spustil Peter Hochschorner.


Za minulý rok pribudlo v psychiatrických ambulanciách vyše 70-tisíc ľudí
Za rok 2018 pribudlo v psychiatrických ambulanciách vyše 70-tisíc ľudí, ktorým bola prvýkrát zistená duševná porucha. S podozrením na ohrozenie násilím bolo v psychiatrických ambulanciách vyšetrených 768 osôb. Vyplýva to z najnovších štatistík... Čítať ďalej
28 | 11 | 2019 | SITA

Dostali ponuku na výpoveď s dohodou, ale to sa nepodarilo, tak nasledovala podľa zákona výpoveď,“ vysvetlil Juraj Minčík, ktorý sa šéfom policajného športu stal v roku 2016 po OH v Riu de Janeiro, odkiaľ sa vrátil ako najúspešnejší tréner. Jeho zverenci získali zlato (Škantárovci v C2) a striebro (Beňuš v C1).


Od januára budúceho roka by mohli obaja Hochschornerovci dostávať rentu, ktorú medailistom z OH schválil tento rok parlament. V prípade olympijských šampiónov je to viac ako 1000 eur mesačne.