Ministerstvo financií odvolá v najbližších dňoch zadržaného šéfa Tiposu
28 | 11 | 2019 I TASR

Ministerstvo financií (MF) SR na základe štvrtkových informácií rozhodlo, že odvolá Jána B. z funkcie generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti Tipos. TASR o tom informovala riaditeľka tlačového odboru rezortu Alexandra Gogová.


 "Oficiálne odvolaný bude v najbližších dňoch," komentovala Gogová s tým, že fungovanie spoločnosti pokračuje v normálnom režime, o čom svedčí podľa jej slov aj štvrtkové riadne rokovanie predstavenstva.

Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica bude v piatok (29. 11.) rozhodovať o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) väzobne stíhať dve osoby zaistené počas razie v priestoroch spoločnosti Tipos. Počas akcie v utorok (26. 11.) v priestoroch spoločnosti príslušníci NAKA zadržali nielen šéfa Tiposu, ale aj šéfa IT odboru Miloša P.

Polícia vo štvrtok na sociálnej sieti informovala, že v prípade poškodenej lotériovej spoločnosti vyšetrovateľ NAKA obvinil dve osoby z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Zároveň polícia potvrdila, že vyšetrovateľ prokurátorovi ÚŠP predložil podnet na ich vzatie do väzby. V uvedenej veci je poškodená spoločnosť Tipos.