MIMORIADNE: Soros mal ovplyvňovať Merkelovú v neprospech menovania maďarského komisára!
27 | 11 | 2019 I redakcia

Na piatkovej schôdzi Národnej bezpečnostnej komisie, bude z iniciatívy strany Fidesz ďalšou témou činnosť Györgya Sorosa, ktorý mal zabrániť maďarskému komisárovi EÚ získať portfólio rozširovania a susedskej politiky. Píše Balázs Bácskai z portálu magyarnemzet.hu.


S využitím svojich kontaktov chcel Soros presvedčiť nemeckú kancelárku, ale očividne neuspel. Olivér Várhelyi môže tieto oblasti v budúcnosti využiť.

Podľa Orbána poslal Soroš spolu s pro-imigračnými stranami do Európy už tisíce teroristov
Maďarský premiér Viktor Orbán si servítku pred ústa nedáva. To, čo by u nás ultra-liberálne médiá označili za konšpiráciu nahrubšieho zrna Orbán len vecne konštatuje. Spoločné ciele západo-európskych ľavicových strán a neslávne známeho miliardára... Čítať ďalej
16 | 11 | 2019 | redakcia


„Je zrejmé, že pro-imigračný miliardár György Soros je osobne za útokmi na maďarského komisára,“ uviedol včera László Böröcz, zástupca vedúceho skupiny Fidesz.

Politik reagoval na informácie od Magyar Nemzet, že začiatkom novembra György Soros telefonoval s Danielou Schwarzerovou, prezidentkou Nemeckej spoločnosti pre zahraničnú politiku (DGAP). Údajne ju požiadal, aby ovplyvnila nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú, aby zabránila maďarskému komisárovi získať portfólio rozširovania a  susedskej politiky v novej Európskej komisii.

Podľa Böröcza  pre Györgya Sorosa je dôležité, aby  komisár EÚ pre imigráciu rokoval s predstaviteľmi západného Balkánu o rozšírení EÚ, pretože je to dôležitá migračná cesta. Böröcz zdôraznil, že Fidesz je v prospech širokej verejnosti, a žiada vládu, aby vo Výbore pre národnú bezpečnosť informovala o činnosti Györgya Sorosa proti Maďarsku.

VIDEO: Soros dostal vyznamenanie od primátora Viedne, obradu sa zúčastnil aj Schwarzenberg!
Medailu za "boj proti neslobode" získal miliardár, burzový špekulant a šedá eminencia "politických prevratov" priamo od primátora Viedne, Michaela Ludwiga. Slávnostného aktu sa zúčastnil bývalý rakúsky prezident Heinz Fischer, maďarská... Čítať ďalej
19 | 11 | 2019 | René Skalný


János Halász, podpredseda parlamentného výboru pre národnú bezpečnosť, sa tiež vyjadril: „Je to urážlivá záležitosť, ktorá ohrozuje bezpečnosť Maďarska“. Uviedol, že túto záležitosť prednesie na piatkovej schôdzi výboru, na ktorej Péter Szijjártó, minister zahraničných vecí  predloží výročnú správu.

Miliardársky špekulant povedal Daniele Schwarzerovej, predsedníčke DGAP, že by bolo fatálnou hrozbou pre celú vonkajšiu dôveryhodnosť európskej integrácie, ak by maďarská vláda delegovala úradníka na post komisára pre rozšírenie a susedskú politiku.

Podľa  Sorosa  maďarský premiér Viktor Orbán má príliš blízke a riskantné vzťahy s Rusmi a Turkami. Podľa informácií Magyar Nemzet, predsedníčka  zamietla žiadosť Györgya Sorosa a uviedla: „To tak nefunguje.“

Soros v rozhovore priznal, že financoval Čaputovú!
11 | 11 | 2019 | ČTK


Takýto pokus zasiahnuť, najmä v nemeckej línii, nie je pre Sorosa a jeho ľudí neobvyklý. Podľa informácií  izraelských novín Jerusalem Post, aj maďarská tlač  informovala, že miliardársky špekulant by vyvinul tlak na maďarskú vládu s pomocou nemeckých výrobcov automobilov.

V marci 2018 dostali izraelské noviny zvukové nahrávky Balázsa Dénesa, výkonného riaditeľa Únie pre občianske slobody (CLUE) o tom, ako vyvinúť medzinárodný tlak na Maďarsko, aby zmenilo zákon o mimovládnych organizáciách financovaných zo zahraničia.

"Tento týždeň mám dôležité stretnutie s organizáciou, ktorá má silný vplyv na nemeckú vládu a na nemecké ministerstvo zahraničných vecí. Pričom im odovzdám kópie zákona, ktorý som práve preložil z maďarčiny, a vysvetlím, čo majú so zákonom robiť," povedal Dénes.

Generálny riaditeľ spoločnosti CLUE zdôraznil: „Nemecko je silným hráčom v Maďarsku vďaka nemeckým investorom a spoločnostiam. Ak teda nemecké ministerstvo zahraničných vecí niečo chce, má na to nástroje,“ počuť na nahrávkach vyjadrenie Dénesa.

Komentár Vladimíra Prochvatilova: Čo stojí za spojenectvom Sorosa a bratov Kochovcov?
Vladimír Prochvatilov (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | Zuzana Perželová