Hroziť politikom šibenicou je v poriadku, rozhodla prokuratúra v Katoviciach
26 | 11 | 2019 I Imrich Kovačič / TASR

Podľa katovickej prokuratúry sa vešanie fotografií politikov na šibenicu síce dá "odsúdiť z morálneho hľadiska", no nie je to nič trestné.


Prokuratúra v poľských Katoviciach v utorok rozhodla, že nevznesie žiadnu žalobu voči šiestim poľským ultranacionalistom, ktorí v roku 2017 počas svojrázneho "happeningu" v tomto meste zavesili fotografie šiestich poľských politikov na vlastnoručne vyrobené šibenice.

Podľa katovickej prokuratúry síce ide o čin, ktorý možno "odsúdiť z morálneho hľadiska", no zároveň to podľa nej nie je nič trestné.

Podľa poľskej europoslankyne Rózy Thun, jednej z političiek, ktorej fotografia sa ocitla na šibenici, prokuratúra takto rozhodla na základe politickej objednávky zo strany vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS). Všetkých šesť politikov, ktorých fotografie krajní pravičiari v roku 2017 zavesili na šibenice, sú totiž europoslanci za opozičnú Občiansku platformu (PO), proti ktorým vtedy PiS viedla štvavú kampaň za to, že údajne ohovárajú Poľsko v zahraničí a pracujú proti poľským záujmom.

Nárast Kiskovej strany je dôsledkom Trubanových chýb, uviedol Štefančík
Ďalším dôvodom nárastu strany exprezidenta vidí v ich zvýšenej mediálnej aktivite Čítať ďalej
26 | 11 | 2019 | Imrich Kovačič / SITA