Globálna ekonomika zostane budúci rok nestabilná, tvrdí medzinárodná ratingová agentúra Moody's
25 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Podľa medzinárodnej ratingovej agentúry Moody's svetová ekonomika zaznamenala tento rok najnižší globálny rast od recesie v roku 2009. Očakáva sa, že ekonomika zostane aj naďalej nestabilná, pretože sa zvyšujú riziká pri úverových podmienkach.


Aj keď spoločnosť Moody's v roku 2020 nepredpovedá recesiu, upozornila na to, že toto riziko sa môže objaviť v prostredí celosvetovej neistoty v oblasti obchodnej politiky.

"Riziko recesie zostane zvýšené v Európe a USA, zatiaľ čo v Číne bude domáca rovnováha aj naďalej vytvárať výzvu pri udržiavaní rýchleho rastu krajiny," uviedla agentúra.

Agentúra tiež dodala, že riziko je spojené hlavne s obchodným konfliktom medzi USA a Čínou a ešte veľkú rolu hrá Brexit.

Očakáva sa tiež, že úrokové sadzby zostanú nízke a výnosové krivky zostanú na niekoľko rokov stabilné.

Podľa americkej investičnej agentúry Moody's Investors Service budú nízke úrokové sadzby udržiavať atraktívne náklady na pôžičky pre štátnych príslušníkov a spoločnosti, ale pre banky a poisťovne vytvoria zložité prostredie.

VIDEO: Ruský tank vytiahol autobus z priekopy na zľadovatej poľnej ceste
Osobný autobus uviazol v zasneženej priekope uprostred poľnej cesty v Rusku, naneštastie ho prišiel vyslobodiť vojenský tank. Čítať ďalej
25 | 11 | 2019 | Marek Molnár