Na Slovensku farára Kuffu "lynčujú," americký kardinál Burke ho ocenil!
22 | 11 | 2019 I Magda Danková

Slovensko nedávno navštívil jeden z najvyššie postavených ľudí v cirkevnej hierarchii. Americký kardinál Raymond Burke, vysoký úradník Rímskej kúrie a prefekt Najvyššieho tribunálu apoštolskej signatúry (de facto Najvyšší súd Vatikánu) sa stretol s otcom Kuffom, ktorému venoval výnimočné ocenenie. Informuje portál svetlosveta.sk.


Kardinál Burke, ktorý sa na pozvanie arcibiskupa Mons. Oroscha zúčastnil na Trnavskej novéne, povzbudil otca Mariána Kuffu, aby ho “Boh naďalej obdaroval svojou múdrosťou a silou”.

Kuffa: Nebojím sa! Možno kážem verejne naposledy. Som pripravený, že mi zotnú hlavu.
Prevzaté z portálu svetlosveta.sk , od autora Tomáša Dominika. Čítať ďalej
17 | 11 | 2019


“Pre otca Mariána Kuffu. Nech Vám Boh naďalej dáva Jeho múdrosť a silu,” uvádza ako venovanie vo svojej knihe Intronizácia Najsvätejšieho Srdca Ježišovho (ktorá bola mimochodom preložená aj do slovenčiny) kardinál známy konzervatívnym výkladom viery a osbným bojom v rámci potierania pedofílie (nie len) v radoch katolíckej cirkvy.

Kardinál Burke v rokoch 2008 až 2014 bol predsedom Najvyššieho cirkevného súdu známeho ako Najvyšší tribunál apoštolskej signatúry a je patrónom Maltézskeho rádu. Počas svojho pobytu sa mal kardinál Burke na súkromnej večery stretnúť aj so Štefanom Harabinom, s ktorým sa poznajú ešte z čias Harabinovho ministrovania.

Otec Arcibiskup Mons. Orosch po kázaní Mariána Kuffu na Trnavskej novéne udelil jedno z najvyšších cirkevných ocenení – Ružu sv. Alžbety – otcovi Mariánovi Kuffovi za jeho kňazský prínos pre Cirkev a obetavosť.

Toto vyznamenanie sa dáva raz za rok v nedeľu, ale otec arcibiskup Mons. Orosch urobil výnimku a udelil ju osobne otcovi Mariánovi Kuffovi v sobotu.

Zdroj: svetlosveta.sk