Ako to zbabrať na Andreja.
22 | 11 | 2019 I Peter Bachan

Ako sa lídri opozičných strán snažia tváriť, že im ide o dobro Slovenska.


Včera sa pokúšali vytvoriť tzv. blok zmeny, aby ukázali, že pre “vyššie” dobro sa vedia spájať. Nešlo o žiadne dobro, šlo o prevzatie moci v priamom prenose. Šesť kohútov na jednom dvore nemá šancu nielen v bežnom živote, ale ani v tom politickom


Kiskovci chceli nechať Čierneho Petra svojim konkurentom. Nastričili ich Hlinovi z KDH, Matovičovi z OĽaNO, Trubanovi s Beblavým z PS/Spolu a Sulíkovej prepadajúcej sa SaS-ke. Čierny Peter však ostal Kiskovi. Z dobrého anjela sa stal neschopný babrák bažiaci po moci. Odhalil svoju vypočítavú a arogantnú stratégiu, a zlyhal. Tak ako stále.


Andrej Kiska odmietol štvor – aj päťkoalíciu,“ povedala hovorkyňa koalície Progresívne Slovensko/Spolu Silvia Hudáčková.


Kiska sa nezabudol obuť aj do Kotlebovcov. Upozornil, že vládna strana Smer je pripravená „vládnuť s fašistami“. Dúfa však, že voľby o sto dní dopadnú dobre.


Harabin, SMER, SNS ako zmena? (Slavěna Vorobelová)
Po tom, čo v poslednej dobe predvádza Štefan Harabin sa nemožno čudovať, že sa mu príliš nedarí osloviť voličov. Čítať ďalej
21 | 11 | 2019 | Slavěna Vorobelová

Podľa Kisku sme svedkami „hádam najdrahšej predvolebnej kampane v dejinách SR“. Zabudol však dodať ako bola financovaná jeho prezidentská kampaň či kampaň progresívcov. Ukazovať na iných a odpútavať tým pozornosť od svojich zlyhaní a porušení zákona je vcelku príznačné pre túto znôšku nabubralých egocentrikov.


Marián Kotleba však ukázal, že túžba po moci a vlastné ego musia ísť v kľúčových momentoch nabok. Ukázal, že reálna a úprimná snaha zmeniť tento nefunkčný a skorumpovaný systém mu umožní uzatvorenie memoranda o spolupráci národných a kresťanských strán.


Tento týždeň sa k ĽSNS pridala Národná koalícia, KDŽP Aliancia za Slovensko, Priama Demokracia a Doma dobre. „Memorandum je pre nás obrovský záväzok, aby sme spravili všetko, čo bude v našich silách, schopnostiach a možnostiach pre to, aby sme Slovensko ubránili pre budúce generácie,“ doplnil Kotleba.


Reakcie na spojenectvo národných strán nenechali na seba dlho čakať. Prvé útoky zaznamenalo KDŽP, resp. Kuffovci. Médiá zaútočili na kňaza Mariána Kuffu, ktorý verejne hlása, že treba bojovať aj proti liberalizmu v cirkvina. Ide o brata Štefana Kuffu, ktorý je členom predsedníctva KDŽP a ktorý pochopil, že treba spájať sily v snahe ubrániť reálne hodnoty Slovákov.


Predsedníčka Národnej koalície, Slavěna Vorobelová zaznamenala taktiež útoky, keďže na jej profile sa včera objavil status s týmto znením: „Áno, stala som sa podľa médií zo dňa na deň „fašistkou“, „extrémistkou“ aj ja, spolu s mojimi kolegami a sympatizantmi, a to len preto, že neideme s prúdom liberálnej ideológie a všetkých tých dúhových propagánd. Demokracia je podľa liberálov len tá ich pravda, ich názor, v opačnom prípade ste EXTRÉMISTA a iný názor sa nepripúšťa. Verím, že sa každý rozhodne sám a slobodne. No netreba zabúdať, v akom stave sa Slovensko nachádza a vďaka komu.“


Budúca demokratická revolúcia bude "ANTIKAPITALISTICKÁ".
Na budove Slovenskej národnej galérie sa objavili revolučné heslá z roku 1989. Bol by to sympatický počin, keby tak žalostne nemanipuloval s historickou pamäťou. Čítať ďalej
18 | 11 | 2019 | Eduard Chmelár

Opozícia zjavne nie je spokojná s vývojom na politickej scéne. Kiska je presvedčený, že na porážku Smeru a „fašistov“ sa musí vytvoriť „jasná a silná alternatíva opozičných strán“. A ideálne s ním jediným na čele.


To isté si však vravia národné a kresťanské strany, ktoré chcú ubrániť Slovensko pred rôznymi zvrátenými ideológiami, ktoré sa tu šíria pod rúškom “liberalizmu”.


Koalícii na čele s Kotlebom však môžeme gratulovať. Dokázali dať svoje egá bokom a našli spoločnú cestu na spájanie. Pridať v spájaní, ale odmietli egá, ktoré sú väčšie ako národné hodnoty, a ktoré patria tak Harabinovi, ako aj Andrejovi Dankovi. Ten to môže tiež príznačne zbabrať na Andreja. Veď pár krát už presvedčil, že na to má.