„Sme pripravení vypáliť raketu kedykoľvek a v akomkoľvek teréne“: India úspešne otestovala rakety Prithvi-II schopné niesť jadrového hlavice (VIDEO)
21 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Indické velenie strategických síl v rámci každoročného výcviku odpálilo dve balistické strely krátkeho dosahu schopné niesť jadrové hlavice.


Dve rakety Prithvi-II boli vystrelené z ostrova Abdul Kalam neskoro v stredu večer pri teste indického raketového arzenálu, informovali o tom vládne zdroje.

„Oba testy splnili všetky parametre,“ informoval predstaviteľ agentúry Integrated Test Range pre tlačovú agentúru PTI a dodal: „Trajektóriu rakiet sledovali radary, elektrooptické sledovacie systémy a telemetrické stanice."



Výzbroj sa údajne vylodila v Bengálskom zálive pri východnom pobreží Indie.

„Test preukázal spoľahlivosť arzenálu a opätovne potvrdil operačnú pripravenosť. Armáda je teraz pripravená vypáliť raketu kedykoľvek a v akomkoľvek teréne,“ dodal predstaviteľ agentúry Integrated Test Range pre spravodajský portál New Indian Express.

Začiatkom tohto týždňa sa v Indií tiež uskutočnil test rakety stredného doletu Agni-II. Pakistan na to odpovedal vlastným testom rakety Shaheen-I, pričom obe rakety sú tiež schopné niesť jadrové hlavice.

Havária helikoptéry v Afganistane mala za následok smrť 2 amerických vojakov
Pri havárií vrtuľníka v Afganistane zomreli dvaja americkí príslušníci vojenskej služby, informovala o tom americká armáda. Čítať ďalej
20 | 11 | 2019 | Marek Molnár