Koniec poplatkom za batožinu? Španielsky súd dal za pravdu cestujúcemu!
21 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Španielsky súd nariadil spoločnosti Ryanair, aby vrátila peniaze zákazníkovi, ktorý bol obvinený z toho, že si vzal so sebou tašku bez špeciálneho cestovného lístka.


V rozsudku z minulého mesiaca, ktorý bol zverejnený iba v stredu, obchodný súd uviedol, že letecká spoločnosť musí vrátiť poplatok vo výške 20 EUR plus úrok, ktorý uložila cestujúcej. Zákazníčka letela z Madridu do Bruselu a vzala si malú batožinu do hmotnosti 10 kilogramov.

Ryanair dovoľuje malé batožiny iba vtedy, ak ich je možné uložiť pod sedadlo, ale väčšie tašky vyžadujú špeciálny poplatok za batožinu.

Vo svojom rozhodnutí, proti ktorému sa nemožno odvolať, súd označil politiku kabínovej batožiny leteckej spoločnosti za „zneužívajúcu“, pokiaľ ide o práva zákazníka podľa španielskeho práva.

Súd ďalej uviedol, že politika spoločnosti Ryanair v oblasti príručnej batožiny je neplatná a nariadila leteckej spoločnosti, aby ju „odstránila“ z jej zmluvných podmienok.

Avšak dublinská letecká spoločnosť vo vyhlásení uviedla, že rozhodnutie „nebude mať vplyv na politiku spoločnosti Ryanair v oblasti batožiny“.

Letecká spoločnosť tiež dodala, že španielsky súd si „nesprávne vyložil obchodnú slobodu leteckých spoločností pri určovaní veľkosti ich príručnej batožiny“.

„Sme pripravení vypáliť raketu kedykoľvek a v akomkoľvek teréne“: India úspešne otestovala rakety Prithvi-II schopné niesť jadrového hlavice (VIDEO)
Indické velenie strategických síl v rámci každoročného výcviku odpálilo dve balistické strely krátkeho dosahu schopné niesť jadrové hlavice. Čítať ďalej
21 | 11 | 2019 | Marek Molnár