SME RODINA sa do spolupráce s Harabinom nehrnie, vyčíta mu "podraz" voči Kotlebovi
20 | 11 | 2019 I SITA

 Hnutie Borisa Kollára Sme rodina sa do spolupráce so stranou Vlasť sudcu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina nehrnie. Agentúru SITA o tom informovalo tlačové oddelenie Sme rodina. Hnutiu sa okrem iného nepozdáva, ako sa Harabin zachoval na tlačovej konferencii ku šéfovi ĽSNS Marianovi Kotlebovi.


Harabin sa minulý týždeň vyjadril, že strana Vlasť chce v najbližších dňoch vyzvať na spoluprácu všetky strany, u ktorých predpokladá, že ich môžu spájať národné a kresťanské hodnoty. „Oslovíme napríklad Smer, SNS či Sme rodina a ďalších. Ale oslovíme aj KDH, avšak bez pána Hlinu (predseda KDH, pozn. SITA),“ povedal vo štvrtok Harabin.

„Pán Harabin nás s takouto ponukou zatiaľ neoslovil, ale po tom, čo predviedol v priamom prenose Kotlebovi, ako ho podrazil a aj ako podrazil svojich bývalých podporovateľov, napríklad národnú koalíciu, tak sa do stretávania s ním nehrnieme. Asi by nás čakalo niečo podobné,“ priblížilo hnutie Sme rodina.

Kotleba ešte 16. októbra vyzval svojho bývalého súpera z prezidentských volieb Harabina na spoločný postup v parlamentných voľbách. Harabin ho minulý týždeň pozval na osobné stretnutie, ktoré sa konalo vo štvrtok 14. novembra. Lídri strán sa však na ňom na spoločnom postupe vo voľbách nedohodli.

Harabinova strana oznámila v tlačovej správe zaslanej počas štvrtkového stretnutia s predstaviteľmi Ľudovej strany Naše Slovensko, že do budúcoročných parlamentných volieb pôjde samostatne. Predseda ĽSNS Marian Kotleba na tlačovej besede novinárom povedal, že na stretnutie prišli so záujmom, aby ani jeden kresťanský a národný hlas neprepadol. Po svojom vyhlásení z tlačovej besedy odišiel.